Србија

ВУКЧЕВИЋ: Ухапсити још 300 Срба и оптужити их за ратне злочине!

Према мојим сазнањима, само је у Београду на слободи још најмање 300 лица која би могла бити осумњичена за ратне злочине – рекао је Вукчевић у Нирнбергу

Тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић изјавио је да се у Београду на слободи налази још 300 осумњичених за ратне злочине, и истакао да је неопходно интензивирати рад на процесуирању тих случајева.

„Учврстио сам уверење да нам је свима потребан бржи, енергичнији, бескомпромисни рад на процесуирању ратних злочина. Према мојим сазнањима, само је у Београду на слободи још најмање 300 лица која би могла бити осумњичена за ратне злочине“, рекао је Вукчевић у Нирнбергу.

Вукчевић у Немачкој учествује у раду конференције о наслеђу међународних кривичних судова која се одржава 7. и 8. новембра у нирнбершкој Палати правде, где се 1946. године водио процес против Хермана Геринга и 11 других званичника нацистицке партије.

Српски тужилац за ратне злочине истакао је да за њега представља „велику част што је први тужилац из Србије који се нашао на месту које је симбол правде за жртве нацизма, најмрачнијег периода у историји Европе“.

На конференцији учествују и главни тужиоци Хашког трибунала Серж Брамерц, тужилаштва Босне и Херцеговине Горан Салиховић и тужиоци за ратне злочине из Руанде, Сијера Леонеа и Камбоџе.

Коментари (8)

 1. miki каже:

  da srba ima u srbiji nebi on radijo u beogradu i hapsijo srbe u srpskoj kuci i goni ioh u tamnice srm nas bilo danas jedan placenih kapsi ko smo mi

 2. slavko каже:

  togovno treba obesiti u sred begrada i da ga psi lutalice skidaju sa vesala

 3. MIOMIR MIKI каже:

  JOŠ 30.000 ŠIPTARA NA KOSOVU I ALBANIJI TREBA POHAPSITI !!!…..

 4. Zoran каже:

  Ovog zlocinca hitno strpati u zatvora zajedno sa najvecim neprijateljem Srba Brunom Vekaricem. Srbijo osvesti se vise.

  Pozdrav sa Kosova

 5. Mirko каже:

  Srbija je napravila veliku gresku sto Vukcevica odavno nije eliminisala s tog radnog meste. On smatra da njegov posao treba da radi neko drugi a ne on. On smatra da su Srbi , uglavnom krivi, a ne Muslimani ili neki drugi nesrbi. Ima se utisak da je on pravni fakultet zavrsio u Kragujevcu. Vukcevic je dosta lenj Crnogorac. Setite se nekih njegovih gresaka i sudskih procesa vezanih za zlocine ucinjene Srbima.

 6. Marija каже:

  Ja zaista ne znam ko ovog coveka drzi na ovom polozaju?!? Cime je on to zasluzio? Hapsenjem Srba i ispijanjem sampanjca sa Karlom del Ponte! Pa i ona je na kraju svega ispala vise covek od njega!

 7. Корнелиjе Кодреану каже:

  Обриj ту гузицу смраде и не лапрдаj више пиздо jедна!

 8. bdorotej каже:

  Црногорац,што не хапсиш по хрватској или својој црној гори?Не смеш да пресмрдиш тамо,а овде дижеш …..Још те ми српски порески обвезници плаћамо за то.Ко је смо ми будале ?

Напиши коментар