Србија се одриче ЈСО хероја, а други…

Бесрамном одлуком Досманлијске окупаторске власти, стотине припадника „црвених беретки, који су дуж разних фронтова крварили за слободу и част Србије, проглашени су за криминалце, олоше и друштвени талог којег се морало одрећи, а потом гурнути ван маргина, у беду, срамоту и изолацију.

Док се ми, ваљда због тог европског пута и директива (улагивања нам) Бриселу одричемо најбољих међу нама, комшилук нам показује како се то ради.

Доказани крвник, кољач и убица, а уједно и криминалац, Насер Орић, ужива статус националног хероја, привредник је којег је погурала држава, а уједно је саветник министра бранитеља у БиХ.

Један од пројектаната погрома у Олуји и геноцидне акције, Анте Готовина, такође је митско биће у Хрватској и кад се његово име изговара, стоји се мирно, а нарочито када се зна да је реч о саветнику за државну безбедност.

Ништа лошији статус не ужива ни Младен Маркач, док доказани усташа Главаш прави паравојску.

Коначно, Хрватска није штедела паре за њихове злочинце, чак 23 милиона евра је дала за одбрану малобројних им оптужених војних чиновника у Хагу.

На крају крајева, поставља се питање ко је крив и ко је глуп? Ми, који се одричемо истинских хероја, или они који величају „хероје“? Ми, који се одричемо најбољих или они који величају крвнике?

Питање које, ако и мало савести имамо, тера да ноћас не заспимо мирно. И да ујутру учинимо све да наредних дана спавамо мирно.

 

НАЦИОНАЛИСТ
5 коментара

 1. Марко

  Слав тим хероима који су дали живот за Србију… А срам било нашим кокошарима,што овако нешто за корист окупатора. Да држе места седишта за пропаст свију нас!!!!

 2. Igor Dragović

  Junački sinovi, budite ponosni na svoje očeve. Za Vašu budućnost su ginuli, ranjavani i krvavu penu prosipali. Nikada to nemojte da zaboravite, ni kada placenicki mediji pljuju po njima, ni kada okupatorski sudovi gaze po njima, ni kada nemaju da Vam daju novca, ni kada Vam nisu ostavili stan ili kuću. Ostavili su Vam SLOBODU. Čast i bruka, žive do vijeka.

 3. Пензионер

  Ето, нисмо одмали свешћу од деветнаестог века. Понавља се прича Лазе К. Лазаревића „Све ће то народ позлатити“ 🙂

 4. MS

  Nije bilo uzalud, postovana gospodo. Sta god nam spremili ovi i oni, znam odakle sam, znam ko sam. Gajim to u sebi, kao najdragoceniju stvar na ovom svetu.

  U jos po nekom od nas, i ako smo retki, gori svaka kap krvi koja je prolivena, nikada se nece zaboraviti.
  Slava palim junacima!

  Hvala Vam, bez Vas, ne bih bio ono sto jesam.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *