недеља, 18. априла 2021.
Акција!

САМУРАЈ: Затворска филозофија

(12 коментара)

1.142,00 дин. 799,00 дин.

Аутобиографска књига „Самурај“ је двадесет трећа по реду књига Милорада Улемека Легије. Исповест команданта најелитније српске јединице из најстрожег затвора који је икада направљен на овим просторима.

Издавач: ЧОПОР
Број страна: 258
Повез: броширан
ISBN: 978-86-81990-00-1
Година: 2021

Опис

Ово није књига о самурају или самурајима, древним јапанским ратницима који су свој цео живот посветили служећи једног господара. Самурај, као што је и наслов ове књиге, је само један од назива у робијашком сленгу за самицу. Има много назива како робијаши зову највећу мору сваког осуђеника, али се мени највише свидео назив самурај. Некако ми је најелегантнији, мислим пуно је боље него самишка, ко нека самопослуга или рупа, ко рупа за кењару. Овако, самурај… то има неки призвук. Оно као… Сам у Рај… Сам си у „Рају”.

Милорад Улемек Легија

 

Милорад Улемек Легија, у тренутку када се многи повлаче пред бујицом недаћа, стаје у одбрану свог народа, извршавајући најсложеније задатке које пред њега поставља руководство државе, уједно бивајући сведок догађајима које нити је изазвао, нити је, верујем, прижељкивао. И као што обично буде са људима који чистог срца крену у одбрану свог народа и традиционалних начела које је тај народ неговао, тако се и Легија у једном тренутку нашао у ситуацији да му историја намени посебну улогу.

Заточен више година у најстрожијим затворима Србије он наставља борбу за истину те исписујући стотине и стотине страница и претакајући их у књиге, он наставља борбу за истину, покушавајући да као непосредни сведок баци ново светло на догађаје у којима је посредно или непосредно учествовао.

Ненад Милкић
књижевник

12 коментара за САМУРАЈ: Затворска филозофија

 1. Aleksandra

  Postovani, da li knjiga jos uvek nije u prodaji ili je ceo tiraz rasprodat? Gde I da li mogu knjigu da porucim? Hvala

 2. Marija

  Potresna knjiga. Isplakala sam se pošteno. Ko nije pročitao treba OBAVEZNO da je pročita da vidi i zna šta se sve radi ovom našem napaćenom srpskom narodu.

 3. Радован С.

  Остала је кнедла у грлу након читања књиге. Цео живот сам провео у војсци и у униформи, потпуно разумем мог колегу по чину пуковника и брата по оружју Легију кога сам много пута сретао на ратиштима широм бивше Југославије. Надам се да ће истина убрзо угледати светлост дана.

 4. Shone

  Hocemo jos ovakvih knjiga!!! Odlicna je procitao sam je u dahu.

 5. Dragan Jovanović

  Prijatno sam se iznenadio kad sam video da je predgovor napisao Nenad Milkić pisac koji je proslavio Košare svojim knjigama.

 6. Silvija

  Fenomenalna knjiga!

 7. acko

  E da je vise ovakvih knjiga da ljudi znaju pravu istinu, a ne da gledaju glupe serije kao sto je Porodica koju je narucio Ceda Jovanovic da se snima po njegovoj laznoj prici kako bi sebe predstavio kao heroja. Srecom knjige su trajnije od trecerazrednih serija.

 8. Vanja

  Prvi put sam pročitala neku Legijinu knjigu i oduševljena sam.

 9. Јана

  Хвала што сте омогућили да и ми у Републици Српској можемо купити књигу по нормалној цијени. Јуче ми је стигла, данас је читам цијели дан. Требао је ово раније написати, људи су жељни истине. Књига Самурај је историјски документ који ће остати трајно забиљежен како би будућа покољења знала какви издајници су владали српским просторима и продавали српске хероје за шаку долара.

 10. Željko

  Stigla u Srpsko Sarajevo! Hvala Vam!

 11. Andrija

  Musko sam al nije me sramota da kazem da sam plakao. Posebno na kraju knjige.

 12. zoki

  Odlicna knjiga. Mozda je trebalo ranije da je napise da se zna istina ali verovatno ima razlog zasto je tek sada objavljena.

Напиши коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *