петак, 12. августа 2022.

Побегли шиптарски терористи из Дреничке групе ОВК оптужени за злочине

Тројица бивших припадника такозване Дреничке групе ОВК притворених због оптужби за ратне злочине на Косову побегли су из болнице у Приштини, где су били на лечењу, потврдио је вршилац дужности корективне службе на Косову Шемси Хајризи.

zatvor

Хајризи је потврдио за косовску агенцију индексонлине и за Радио Слободну Европу (РСЕ) да су Сами Луштаку, Исмет Хаџа и Сахит Јашари побегли.

Косовски медији јављају да полиција није могла да нађе у собама КБЦ Приштине Луштакуа и двојицу осталих.

Од петнаест оптужених из Дреничке групе њих седам били су у притвору од 31. маја прошле године, подсећа РСЕ.

Припадници Дреничке групе су оптужени за кривична дела ратног злочина над цивилним становништвом, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршена у наводном центру притвора ОВК у селу Ликовце током 1998.

Косовски медији данас су спекулисали о бекству тројице оптужених, али је у први мах ту информацију за приштински лист Експрес демантовао портпарол косовске полиције Баки Кељани.

Према писању Експреса, Љуштаку, Јашари и Хаџа требало је да буду пребачени у притвор на северу Митровице, што су они одбијали.

Објекат КБЦ је опкољен великим бројем полицајаца који траже Луштакуа и другу двојицу одбеглих који је данас требало да буду пребачени у притворску јединицу на северу Митровице, јавља коха.нет

Незванично извори су рекли ТВ Кохавизији да је Луштаку вец синоћ побегао из КБЦ.

 

Извор: ТанјугОставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.