Србија

Због HAARP-а у Србији топлотни удар и до 60 степени!

Као могући узрочник наглог „дивљања“ климе помиње се и HAARP антенски систем који се налази и у Србији, тачније у месту Бељина код Барајева а надомак Београда

Климатске промене, веома атипичне за подручје Европе и Балкана, већ недељама су једна од главних тема у јавности. После изненађујуће ниских темперетура за ово доба године већ од данас Србију и регион очекују темперетуре које ће се приближити 40-ом подеоку на Целзијусовој скали а током јуна и јула те би темперетуре на асфалту у најтолпије доба дана могле ићи и до чак 60 степени!

Као могући узрочник наглог „дивљања“ климе помиње се и HAARP антенски систем који се налази и у Србији, тачније у месту Бељина код Барајева а надомак Београда.

HAARP антенски систем је програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције (скраћено HAARP) и представља пројекат истраживања са циљем разумевања, стимулисања и контроле процеса у јоносфери која је део земљине атмосфере на висини од 50 до 80 километара, и који садржи велику количину јона (наелектрисаних честица) насталих деловањем сунчевог ветра и има велики утицај на простирање електромагнетних таласа. HAARP антенски систем поред мноштва утицаја на човекову околину али и менталну свест, има утицаја и на климу и климатске промене. Екстремно високе температуре изнад 40 степени нису нешто што је уобичајено за подручје Србије, а поготово не у тако дугом трајању. Неуобичајено врео био је и почетак маја , када су температуре биле изнад 30 степени а случајно или не, тек HAARP антенски систем је са радом отпочео баш трећег маја ове године.

Биолог и еколог Дејан Маркуш, који већ дуже време живи и ради у САД где је проучавао и појаве везане за HAARP  каже да је у Америци одавно познато да овај антенски систем може да утиче на климу и да није случајно што су баш овог лета, када је HAARP систем почео да функционише, Београд и Србија постали врелији и од Сахаре.
– Деловањем антенског HAARP система ствара се рупа у заштитном омотачу Земље, који нас штити од негативног утицаја Сунца и соларних ветрова. Та рупа се креће преко горње атмосфере, пропуштајући веома штетне утицаје на површину Земље, а уједно штетно зрачење врши и тај део атмосфере који је озрачен. Америчка администрација је званично саопштила како HAARP служи да се истраже начини за санирање озонског омотача, међутим, права намена му је контрола климе тамо где они пожеле, као и манипулација са контролом људи – каже Маркуш и подсећа да идеја контроле климатских дешавања „није од јуче“.

– Манипулисање климом почело је још 1946. године, када је амерички научник Винсент Шефер открио да убацивање залеђених честица угљен-диоксида (суви лед) у хладну комору доводи до стварања ледених кристала који су исти као и они у облацима. Знало се да се топли ваздух приликом дизања од земље све више хлади и да се један део те влаге кондензује у сићушне капљице које формирају облаке. Милиони тих капљица морају се спојити међусобно да би постале довољно тешке и као такве падале као киша. Сада је и овај део Балкана дошао на ред да се манипулише климатским променама и експериментима, а Србија је изабрана као најпогодније тло за постављање HAARP антена. Од маја, од кад су пуштене у рад ове злогласне антене, почеле су и несносне врућине. Наш народ има изреку „Од Светог Илије (2. август) Сунце све милије“ и некада је тако заиста и било, док помрачени умови нису решили да загосподаре природом и климом. Ово Сунце које данас, пржи у Београду и Србији, не само да није „мило“ већ је више него опасно, а чим је званично саопштено да је температура 40 степени, будите уверени да је на асфалту и до 60!

Како ствари стоје, следећих година може бити само још горе, а лета ће постати буквално неиздрживо топла. Нажалост, у Србији се на оваквим пакленим температурама не уводи ни ванредно стање, а камоли да коначно неко народу и јавности објасни шта је то заправо HAARP који се налази међу нама, и да ли и колики утицај на климу у овој земљи има – каже Маркуш.

Напиши коментар