понедељак, 20. 03. 2023.

Запад наредио Вучићу да Војводину одвоји по црногорском сценарију

По налогу Запада, квислинзи на челу са Ивицом Дачићем, Александром Вучићем и Томиславом Николићем, после капитулације пред шиптарским терористима, полако пребацују жариште сепаратизма са АП КиМ на АП Војводину, рекао је на конференцији за новинаре Ђурађ Јакшић, члан Председничког колегијума СРС.

Последњих месец дана широм северне покрајине су се појавили плакати „Војводина република“, Војвођанске партије, која се залаже за нови Устав који би Војводину дефинисао као „републику у саставу сложене српске државе“, и плакати покрета Трећа Србија, „Нови Сад – главни град Србије“. Тим порукама се нарушава уставни поредак Србије и најављује нови задатак Запада за СНС и ДС, а то је доношење новог Устава, брисање преамбуле која дефинише АП КиМ као неотуђиви део Србије и редефинисање статуса АП Војводине у оквиру српске државе, поручио је Јакшић.

„Тај циљ треба да се оствари по сценарију из Црне Горе: као што је тамо исфабрикована вештачка црногорска нација, тако су у српској Војводини грађани позивани да се изјасне као „војвођани“, у ЦГ је била формирана тзв. Црногорска академија наука и уметности, а у Војводини већ постоји ВАНУ, у Војводини се прича о некаквој „посебности војвођанског језика“ у односу на српски, као што је у ЦГ помињан „матерњи језик“. Славко Перовић са Либералним савезом ЦГ је био главни главни заговорник сепаратизма, као овде Чанак, али је одвајање спровео Мило Ђукановић.

Да ли ће се Ђукановић у Војводини звати Пајтић, или именом неког другог функционера ДС или СНС, показаће време. Али је заиста превише сличности да би било случајно“, упозорио је Јакшић, позвајући грађане да на допунским покрајинским изборима гласају за државотворну СРС.

Јакшић је најавио и велики протестни скуп, у суботу, 16.фебруара, с почетком у 11 часова у Новом Саду, поводом 10 година утамничења др Војислава Шешеља у Хагу.
6 коментара

 1. Nenad

  Neka samo svojoj deci objasne zasto su im ocevi izdajnici ako mogu … ostatak Srbije vidi da je ovo OTVORENA IZDAJA … potrebna je samo inicijalna kapisla i ovde ce mnoge stvari izaci na cistinu … 5 oktobar je bila izrezirana revolucija, vreme je za pravu narodnu revoluciju

 2. Ostatak Srbije

  @Nenad
  Остатак Србије види белодано да једна шачица мржњом заслепљених Срба не види ништа даље од носа, и да у свом атавистичком речнику нема других речи осим “издаје” и “мржње” …

 3. slavko

  srbija vec raspracana zato sto jos u srbiji vazi brastvo i jedinstvo sve nacije imaju pravo na samo predelenje titina bista jos u vladi srbije

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *