Србија

Вођа

Vodja-Corax

Србски народ по менталитету, мора да има вођу. Тај вођа мора да има харизму, снагу, вољу, поштење, мудрост. Мора бити доминантна личност и мора бити СРБИН. Кроз историју имао је наш народ такве вође или бар оне са неким од наведених особина. И наравно наклоњен братској православној Русији. Шта нам се десило у неколико задњих деценија. Остали смо обезглављени поред толико памети у нашем народу ми немамо вођу. Немамо Душана, Карађорђа.. црква нам лута ходницима екуменизма.

Сви наши свети и велики се пред свевишњим стиде нас овде. Од 90-те године моја борба траје у свим облицима и на све начине. По националности сам СРБКИЊА и родила сам СРБКИЊУ. По вокацији дипл.инж. шумарства за бујичарство и ерозију. 50 година ову земљу је водио бравар (без да повредим ту честиту професију). Тада и након те владавине, кукали смо како нам је све што није добро за нас направио НЕСРБИН.

Онда је дошао Србин који нам није био добар јер је био диктатор и није био довољно ВЕЛИК Србин. Сада нас воде трендисти и пропалице, фалсификатори и издајници. Као мајци и интелектуалцу на памет ми више не пада да трпим јер, у том случају, осуђујем и властито дете на трпљење а на то немам право. Младост носи и износи сваку револуцију. Дубоко сам уверена да постоји искра у србској младости довољна за остварење властитог сна о Србији чије границе је исписивао војвода Мишић, Степа, Путник…..

Поносне и свесне Србије. На самом прагу, на ивици суноврата смо. Сагли смо главу до црне земље. За ноћ су нам убацили у отаџбину исламску клицу. Народ по вери, култури, обичајима… свему, дијаметрално различит од нас. Када је то ватра горела и ако ју је вода поливала? Не иде то . Властиту беду и немаштину не можемо да издржимо а треба ништа још и да делимо. И само зато што је неко рекао да су скупови забрањени, ћутимо. Имам искуство пријатеља чију су кћер имигранти из Авганистана пре годину дана јурили дуж железничке пруге. Уз саму Божију помоћ успела је да побегне у портирницу оближње фирме. Шта би било да су је стигли? Какву намеру су имали?

Полиција је упозната и обавештена али….. Нехумани смо и немамо саосећајност са тим напаћеним народом??????????? Господо драга, или да се приклањамо некоме ко је сличан горе наведеном опису вође или да се разилазимо. Или свако нека води властиту битку. Пушку па у Фрушку. Ваљда ће нас остати за под једну шљиву, крушку… шта год. Све приче из фотеље су празне приче. Ником од нас није циљ лична афирмација, то је јасно. И шта сад. Потребна је јасна визија куда и како даље? . Имамо ли план и идеју за даље или не ? Математика је јасна. Или ћемо се сабрати и освестити или ћемо бити збрисани и поништени као народ. ИЗБОР ЈЕ САМО НАШ !!!!!!!

Весна Ристановић

Коментари (2)

  1. ДРАГАНешковић каже:

    Кад народ има “вођу” то је сваком јасно да је народ слаб, непросвећен и да има замућену свест. позз. ДРАГАН

  2. Crnogorac каже:

    Ziva istina..jeste, bravar je bio jevrej koji se izdavao za hrvata, Slobo je bio CRNOGORAC IZ LIJEVE rIJEKE selo Lopate, koji se izdavao za Srbina…

    ali treba vidjeti REZULTATE!

Напиши коментар