Србија

Власт се хвали како неће да уводи санкције Русији да би прикрила још једну срамну капитулацију у Бриселу

„Читаво ово јуначење око „храброг одбијања да уведемо санкције Русији због Крима“, о чему брује таблоиди и режимски медији, јесте само још једно пренемагање актуелне власти која тиме прикрива чињеницу да је током ове последње бриселске рунде још једном срамно капитулирала пред Тачијем и прихватила неповољно решење у области судства, којим се српским општинама на северу прикључују и Јужна Митровица, Србица и Вучитрн – што је српска страна раније категорички одбијала. Сада, међутим, о томе нико не говори“, изјавио је гостујући у емисији Сучељавања на РТВ политички аналитичар и уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.

vucic-thaci

Говорећи о разлозима због којих Александар Вучић, упркос апсолутној већини коју поседује у парламенту, позива на прављење шире коалиције, Вукадиновић је рекао да за то вероватно има више разлога. „Пре свега, он тако практично елиминише опозицију, то јест, на минимум своди број оних који би могли да га критикују у парламенту. Сем тога, поготово са Дачићем и СПС-ом, добија идеалног кандидата за неку будућу „реконструкцију“, плус некога на кога ће се моћи позвати као на алиби и кривца уколико ствари не пођу добро.“

Иако је формално друга парламентарна снага, за разлику од прошлих избора када је био трећи, од Дачића и СПС-а данас дословно ништа не зависи“, рекао је Вукадиновић и додао да очекује одржавање и покрајинских и локалних новосадских избора у току ове године.

(НСПМ)

Напиши коментар