Република Српска

Власеница: Парастос борцима Дервентске моторизоване бригаде ВРС

Посјетом Спомен соби погинулим борцима Војске Републике Српске, парастосом у цркви Светих апостола Петра и Павла, те полагањем цијећа и прислуживањем свијећа на Војничком гробљу, у Власеници су обиљежене 23 године од погибије 15 бораца Дервентске 327. моторизоване бригаде Војске Републике Српске.

Власеница - Спомен-соба погинулим борцима ВРС
Власеница – Спомен-соба погинулим борцима ВРС / Фото: СРНА

Сјенима дервентских бораца, који су 9. марта 1993. године погинули у рејону села Церска, у општини Власеница, поклонили су се чланови породица погинулих, те представници борачких организација и локалних власти општина Власеница и Дервента.

Предсједник Борачке организације општине Дервенте Боро Добриловић рекао је да дервентске делегација већ 23 године долази у Власеницу, чувајући успомену на погинуле ратнике, који су страдали далеко од родног краја.

– Имамо веома добру сарадњу са општинским властима и Борачком организацијом у Власеници. Постоји и идеја о братимљењу ове двије општине и ово је прилика да актуелизујемо ту идеју, рекао је Добриловић.

Предсједник Борачке организације општине Власеница Споменко Стојишић изјавио је да је 9. март тужна годишњица и за општину Власеница.

– Њихово херојство овај град увијек ће памтити. Дошли су из 200 километара удаљене Дервенте да би нам помогли и пружили подршку да сачувамо наше просторе од непријатеља, рекао је Стојишић.

Начелник општине Власеница Драгослав Тодоровић изјавио је да је заједничка борба власеничких и дервентских бораца у рату подлога и за чвршћу сарадњу између ове двије општине у миру.

– Ми смо раније донијели закључак на сједници СО и покренули активности с циљем да се обезбиједе услови за потписивање протокола о братимљењу Дервенте и Власенице. Мислим да ћемо то урадити у првој половини ове године, рекао је Тодоровић.

Припадници 327. моторизоване бригаде ратовали су широм Републике Српске, од Власенице, Милића, до сарајевског и западнокрајишког ратишта.

 

РТРС / СРНА

Коментари (1)

  1. Branislav каже:

    327 Derventska motorizovana Brigada slavna, Dosta naših boraca je palo na Teslićkom ratištu, kota vučija glava. Slava svim palim borcima VRS. Veliki pozdrav za moje VITEZOVE interventnu jedinicu,

Напиши коментар