Србија

Влада дозволила Ватикану да отвара школе по Србији!

Римокатоличка црква убудуће ће у Србији моћи да оснива и води сопствене школе и високошколске установе.

papa-satanista

Наиме, споразум којим је то питање регулисано ступио на снагу након што су га ратификовале обе уговорне стране, саопштио је данас Ватикан.

Споразум о сарадњи између Србије и „Свете Столице“ у области високог образовања, потписан је у Београду 27. јуна 2014. године, а ступио на снагу 12. јануара ове године.

Споразум предвиђа сарадњу католичке цркве и државе Србије у образовању, директне контакте установа које делују у тој области као и узајамно признавање звања и јавних исправа о стеченом високом образовању, наводи се у саопштењу.

Према саопштењу Ватикана, конкретни организациони и финансијски детаљи споразума биће у наредном периоду дефинисани додатним протоколима.

Ватикан је саопштио да је Споразум ступио на снагу у складу са чланом 7. који предвиђа услове за то.

У самом споразуму пише да он ступа на снагу „на дан пријема последњег обавештења дипломатским путем о испуњености свих услова који су предвиђени унутрашњим законодавствима две стране за почетак важења овог споразума“.

Закон о споразуму су у јуну прошле године потписали шеф српске дипломатије Ивица Дачић и члан ватиканске курије надлежан за правосуђе, надбискуп Доминик Мамберти.

Коментари (3)

 1. miki каже:

  eto gradani srbije glasaj te za ivicu dacica i dalje to je sramota srba usrbiji glasovi gradana su to omogucili vatikanu da da krstari posrbiji uz ivana

 2. miki каже:

  doso papa u srbijuhfala vuce i ivanei tomo nikolicu

 3. Ненад каже:

  Оно што Св. Марко ефески урадио у Фиренци 1439. и због чега је руски Велики кнез обесио руског митрополита, због чега је деспот Ђурађ Бранковић запретио србском патријарху да ће га обесити, оно због чега су србски архијереји 1937. организовали литију која се после назвала “крвава литија”, оно због чега је отрован србски патријарх Варнава, сада су на мала врата, без помпе и без крвопролића, увели садашњи властодршци. А то је КОНКОРДАТ. Дозвола Ватикану да отвара школе врши своју мисију у Србији да би и овако по питању вере, неуке Србе што пре покатоличили. Сада ће многи рећи: ја никад нећу прихватити римокатоличанство. А шта сад прихваташ? Органско јединство са 360 секти у Светском Савету Цркава, молитвено општење са Римокатолицима,признао си да нема догматске разлике са монофизитима ( монофизити су јеретици анатемисани на неколико Васељенских сабора и њима припадају неки који себе називају православнима. Копти у Египту). Е сад, кратко о томе како је СПЦ у молитвеном општењу са римокатолицима.
  Молитвено општење означава јединство међу помесним православним црквама тако што када патријарх служи литургију она на проскомидији из 4. просфоре вади честицу за првојерархе свих помесних цркава и као првог међу једнакима васељенског патријарха Вартоломеја. Такође га помиње и у : “За најсветијег патријарха константинопољаког и васељенског Вартоломеја…”
  Даље, сваки епископ помиње патријарха Иринеја и такође вади честицу за њега.Сваки свештеник свога надлежног архијереја. Пример директног саслуживања и причешћивања са Вартоломејом се десио ( најпознатији случај) на сахрани патријарха Павла. За вашу информацију, патријарх Вартоломеј је саслуживао литургију са папом Бенедиктом кога је поменуо као епископа Рима. Имате снимке на YOUTUBE. Надам се да сам бар мало био од користи.

Напиши коментар