Свет

Ветерани Ваздухопловно-десантних снага РФ неће дозволити „мајдан“ у Москви

У случају да агенти Вашингтона организују недозвољене акције у нашем граду, биће предузете одлучне мере како се не би дозволила дестабилизација ситуације, упозорио је председник Савеза десантних снага Русије Валериј Востротин.

VDV

„Данас се поново од стане антидржавних и антипатриотских снага могу чути позиви да се у Москви организује ‘мајдан’. Догађаји из протекле године су очигледно показали шта је то ‘мајдан’ – то је споља организован покушај државног преврата, усмерен, на крају, ка уништењу земље“, наводи се у саопштењу председника Сверуског савеза удружења ветерана десантних снага „Савез десантних снага Русије“, хероја Совјетског Савеза Валерија Востротина.

Представници опозиције намеравају да искористе изрицање пресуде браћи Алексеју и Олегу Наваљном као повод за недозвољени митинг у Москви. Замоскворецки суд је 30. децембра ујутро осудио опозиционара Алексеја Наваљног за проневеру новца компаније „Ив Роше“ на три и по године условне затворске казне. Његов брат Олег је осуђен на три и по године затвора у условима казнене колоније.

„Ако агенти Вашингтона покушају да без претходне дозволе организују акције у нашем граду, ми ћемо предузети одлучне мере, како не бисмо дозволили да дође до дестабилизације ситуације“, упозорио је генерал-пуковник Востротин, а преноси портал „Взгљад“. „Одговорно изјављујемо да су хиљаде чланова наших организација, који су ветерани са ‘жаришта’ различитих сукоба, од којих су многи стали раме уз раме са народом Новорусије у борби против бандероваца, спреми да изађу на улице и пруже отпор онима који желе да се код нас понови ‘мајдански сценарио’“.

„Ја, Валериј Востротин, председник Савеза десантних снага Русије, вам се обраћам, војници десантних снага, вама и вашем светлом разуму, са вером и надом да само заједничким напорима можемо спречити да се понови ‘мајдан’“, наводи се у изјави руководиоца организације ветерана Ваздухопловно-десантних снага.

Са сличним саопштењем 30. децембра су се огласили и ветерани борбених дејстава, чланови сверуске организације „Борбено братство“.

Напиши коментар