Свет

У Москви одржана војна парада поводом Дана победе

У Москви је данас одржана војна парада поводом Дана победе над фашизмом. У паради на Црвеном тргу учествовало је више од 13 хиљада војника и 132 јединице технике.

Ове године пешадијску колону чини 35 парадних чета, састављених од официра, наредника и војника формација и војних јединица, студената и кадета војних школа, ученика војних школа, кадетских корпуса и припадника руског покрета „Млада армија“, као и представници других безбедносних агенција.


© Sputnik / Александр Вильф

По традицији на челу колоне ће се наћи легендарни тенк Т-34-85 којег ће пратити борбена возила — четири „Тигра-М“, три „Тигра-М“, три „Корнета-Д1“ и три „Тајфуна-К 4х4“.


© Sputnik / Александр Вильф

Поред централног дела свечаности, у 30 московских паркова, а такође и на трговима и улицама руске престонице, биће одржане бројне манифестације: концерти, изложбе, радионице. На сценама ће наступити плесачи, музичари и глумци.


© Sputnik / Александр Вильф

У биоскопима под отвореним небом биће емитовани и ратни филмови, а традиционално ће радити и пољске кухиње. Улаз у војне музеје ће за све заинтересоване бити слободан.


© Sputnik / Александр Вильф

Спутњик

Напиши коментар