Србија

Бивши премијер Русије долази у Београд и то у – школу!

Поводом завршетка школске године Прве међународне руске школе „Валентина Терешкова“ у Москви је одржан састанак оснивача школе Саше Боројевића и Бошка Козарског и бившег премијера Русије, Сергеја Степашина. На састанку је гдину Степашину додељена свечана плакета захвалности за неизмеран допринос реализацији пројекта „Прве руске школе ван Русије“.

„Иако је на неки начин цела руска администрација подржала пројекат отварања руске школе у Београду, ипак је наконкретнију подршку пружио Сергеј Степашин и можемо слободно рећи да га на неки начин сматрамо суоснивачем школе или најмање нашим искреним пријатељем. Оно што нас је с друге стране, непријатно изненадило је заинтересованост про-западних структура у Србији за нашу школу и намере да развој и раст школе ослабе некаквом лошом пропагандом. Како школа може да има лошу пропаганду? Па нисмо ми политички пројекат.“, изјавио је Бошко Козарски, оснивач и генерални менаџер школе.

У новој школској години уписаће се и друга генерација првака, која ће у клупе сести већ 1. септембра. Како нам је открио оснивач школе, Саша Боројевић,  убрзо ће затим у исте те клупе на један дан сести и бивши премијер Русије.

„Како је и сам потврдио у нашем разговору, висока делегација на челу са Степашином посетиће нашу школу већ у септембру. Додатан замајац развоју руске школе у Србији јесте свакако оваква отворена подршка утицајних људи из највишег државног миљеа Русије, дају ћи нам посебно привилегован положај у руским образовним институцијама, што ће резултовати на више начина – од стипендирања наших ученика, до већих прилика за наставак образовања и каријерни пут“, изјавио је оснивач школе Саша Боројевић.

Руску школу „Валентина Терешкова“ у Београду до сада су посетиле бројне значајне личности из Руске Федерације, попут редитеља Сергеја Струсовског, затим Александра Карељиа космонаута Роскосмоса, Вјечеслава Качука, заслужног уметник Русије, па и сенатор Савета Федерација, Анатолиј Лисицин.

Напиши коментар