Свет

Угашен HAARP због недостатка новца!

Веровали или не, програм утицаја на менталну свест људи широм планете затворен због недостатка новца, а помиње се и проневера

Да криза не бира говоре сензационалне вести да је угашен трн у оку теоретичара завере – чувени систем HAARP који путем магнетних таласа утиче на свет и расположење људи! Како преноси НСП амерички програм HAARP угашен је због финансијских потешкоћа!

Чак пола милиона евра кошта десетодневни рад једног постројења. Међутим, убрзо се шире спекулације да је прави разлог краха тајног пројекта проневера новца! Вођа истраживача Алфред Вонг је, према писању портала Wired, проневерио чак 1,7 милиона долара, намењених у истраживачки пројектима.

Менаџер програма Џејмс Кини каже да је HAARP на Аљасци не ради од почетка маја и да је локација напуштена а не ради ни званична интернет презентација www.haarp.alaska.edu. – Искључили смо струју и закључали зграду – открива Кини, који међутим тврди да су приступни путеви антенама блокирани због безбедносних разлога. Такође се помиње да је један од разлога за затварање еколошки. Наиме, дизел генератори нису добили атест против загађење околине. Проблем је то што поправка генератора кошта 800.000 долара, плус 300 хиљада за одржавање  сваког месеца.

Систем HAARP, подсетимо, користи се за утицај на манталну свет, околину, а може да промени климу и климатске промене, бар у понекој мери. Подсетимо, као могући узрочник наглог „дивљања“ климе помиње се и HAARP антенски систем који се налази и у Србији, тачније у месту Бељина код Барајева, а надомак Београда.

HAARP антенски систем је програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције (скраћено HAARP) и представља пројекат истраживања са циљем разумевања, стимулисања и контроле процеса у јоносфери која је део земљине атмосфере на висини од 50 до 80 километара, и који садржи велику количину јона (наелектрисаних честица) насталих деловањем сунчевог ветра и има велики утицај на простирање електромагнетних таласа. HAARP антенски систем поред мноштва утицаја на човекову околину али и менталну свест, има утицаја и на климу и климатске промене. Екстремно високе температуре нису нешто што је уобичајено за подручје Србије. Неуобичајено врео био је и почетак маја, када су температуре биле изнад 30 степени а случајно или не, тек HAARP антенски систем је са радом отпочео баш трећег маја ове године.

Коментари (4)

 1. dobra fora каже:

  Dali je ugasen ili je prebacen na tajni budzet?
  Ako je program uspesan zasto bi iko prestao da ga finansira? mozda ga ne podrzavaju vise javno…ali cisto sumnjam da ce napustiti nesto tako.

 2. Slave каже:

  HVALIM TE BOZE; DABOGDA NIKADA NEPRORADIO HAARP U MOJOJ SRBIJI I EVROPI

 3. n каже:

  znaci da ocekujemo kraj nasih meteoropatkih bolova

 4. zoran каже:

  Ma hajte, molim vas, proneverio 2 miliona dolara!? Pa to nije ni za zvake,koliko je ulozeno milijardi i vremena strucnjaka! Na to zatvaranje su sigurno uticale velike sile kao Kina i Rusija, UN,… U tako velikim projektima ljudi su cifre, danas te ima sutra te nema, a pare se Moraju naci…

Напиши коментар