Свет

Убијен командант луганских добровољаца Алексеј Мозговој

Командант добровољачке бригаде „Привиђење” Алексеј Мозговој је убијен из заседе, саопштили су његови саборци.

aleksej-mozgovoj

„То се догодило отприлике на истом где је 7. марта већ одиграо покушај убиства Мозговоја. На путу између Луганска и града Алчевск, где је стационирана бригада, организована је заседа. Непознате особе су отвориле паљбу на џип у којем се Мозговој налазио са пратњом. Мозговој је тешко рањен и преминуо је на лицу места. Такође су повређени људи из пратње, њихово стање се проверава”, саопштио је представник бригаде “Привиђење”, а преноси РИА “Новости”.

Он је истакао да је у току потрага за диверзантима.

Како преноси “Lifenews”, погинули су и прес-секретар Мозговоја Ана и два или три пратиоца. На њих је отворена ватра недалеко од Михајловке на територији самопрокламоване Луганске Народне Републике.

Џип у којем су се налазили Мозговој и његови саборци погођен је из стрељачког оружја, међу којима је била и аутоматска пушка. Акцију је извршила диверзантска група.

8. марта Мозговој је у видео-обраћању изјавио да је на њега извршен покушај убиства, након чега је пребачен у Алчевску градску болницу са лакшим повредама. После превијања, он се вратио својим обавезама.

Мозговој је био један од најуспешнијих команданата добровољачке војске Донбаса. У оружаној борби је учествовао од пролећа 2014.

 

Руска реч

Коментари (1)

  1. slavko каже:

    izda le su ga mirovne snage trebalo bi i dacica pitati

Напиши коментар