Јединица, Песме

Трн у оку

Написала: Мирјана Брацановић

Dusko-Maricic-Gumar-komandant-JSO-Jedinica-za-specijalne-operacije-crvene-beretke

Остаћемо увек трн у оку
за све душмане српског народа.
За многе сличне нама,
само недосањани сан.

Али док буде жив иједан од нас,
живеће и дух
ЦРВЕНЕ БЕРЕТКЕ!

jso-uniforma-3

Crvene-Beretke-JSO-Jedinica-postrojavanje

jso-uniforma-2

Мајицу ЈСО (вук са црвеном беретком) можете наручити овде

Коментари (2)

 1. belosevic каже:

  Postovani ljudi,
  POstovani Srbi,
  Postovani Vojnici, koji ste se borili da branite nasu drzavu, dok su drzave postojale, i dok su ljudi ziveli u skladu.. Nadam se da nece laz opstati, da ce srpska cast se vratiti, zavisi od svi nas srba u svetu.. Danas postoje drustvene mreze na koje mozemo i moramo da uticemo. Dokazalo koliko sebija srljala, posten narod,n koj ne dira svoje, a ne da da mu se POnos dira, i treba tako. Dok ima zara, ima i nade, mora mo se boriti protiv neprijatelja, koji su se umesali u nasu sudbinu, i zele da nam otmu sbve najlepse, KC pre svega, tako rade dusmani. Zatvorili su Ulemeka, ali uticicemo da nikad ne uspeju, da nas omalozavaju, jer smo mi pravan narod, i casan, i ne treba nam njihove strane teorije, sto kazu srba: “ne treba nam Tutori”, sposobni smo da nasu decu izvedemo na pravi put.. Ne odustajte od vasi ciljeva, ne sme niko da pisne na srbe vise..Ne cemo vise se predavati, biti meta strani sluzba da nas kolonizairaju, nema predaje.. Ulemeka cemo osloboditi, Vuciceve parade cemo pobediti, strane sluzbe isto. Moramo da znamo ko nam je prijatelj, samo Rus.. i pravoslavni, a ne korumpirani zapad, koji otima nase bogatsvo.. Nemo ze .. vise.. mora da se utice, s olovkom, ili s oruzjem.. Nemam nista protiv Hr Bosanca, , zavadili su nas, nismo bili komunisti, bili smo mirni svoji, zivelo se. Danas? kazu da je plata manja nego u KInu, pa zar tako,..ne sme se vise.. mnogo smo propustali, odustajali, bez obzira da li Milosevic kriv ili ne, opet moramo biti zajedno da branimo se, inace ce da nas pokore..
  Toliko vasa srpkinja, vas propust Braco…, moramo se ujediniti se kroz celom svetu, sveta zemlja se voli, i postuje……., ne moze vise nitko da nas manipulise, s raznim manipulacijama: izbori, prodaje firma, ili prodaje narodnog kapitala, itd itd…,

  ================
  STEČAJ

  Dosta mladih čitalaca mi je pisalo da im objasnim zašto je stečaj kriminalna aktivnost i kako funkcioniše stečajna mafija.

  Objavio sam moj člnak iz TABLOIDA 20.04.2016 godine, pod nazivom STEČAJNA MAFIJA, gde , pre svih, navodim šta se dešava u procesu stečaja.

  Pođimo redom.
  Pisaću jednostavno da mogu svi da me razumeju.
  Neću koristiti suvoparni ekonomski i pravni vokabular, kojim se sve obesmišljava i namerno pravi zabuna kod ljudi, koji o ovoj materiji ništa ne znaju.

  Neoliberalni koncept počiva na tome da bogati budu još bogatiji, dok siromašni postaju još siromašniji.
  Ta ideologija je čovečanstvo uvela u globalnu ekonomsku krizu, koja traje već osam godina i koja, prema svemu što se dešava u svetskoj ekonomiji, neće skoro da prestane.
  Procenjujem da smo na sredini krize i da veliki finansijski i socijalni cunami tek stiže.

  Socijalna raslojavanja su dovela do velikog raskola ne samo unutar razvijenih zemalja Zapada, nego između razvijenih i nerazvijenih zemalja.

  Neoliberalni ideolozi su smislili tranziciju da bi uništili ekonomiju suverenih država, obično nerazvijenih ili zemalja koje su upravo srušile višedecenijski komunistički poredak, kako bi omogućili multinacionalnim kompanijama, koje su u vlasništvu Familije i kojima operativno upravlja Veliki Brat, da se dokopaju prirodnih resursa tih nezavisnih država .

  Tako su država, nacija, tradicija, identitet, vera i istorija postale velika smetnja za širenje globalne laži o demokrtatiji, slobodnom društvu, ljudskim pravima, manjinskim pravima, slobodnom tržištu i građanskim institucijama, pa je sve rađeno preko nevladinog sektora, koji je finansirao Veliki Brat, da se obesmisle svi ti pojmovi koji smetaju multinacionalnim kompanijama da čoveka pretvore u potrošačkog konzumenta jedne degenerativne komercijalne civilizacije bez duha i duše.

  Obučene ekonomske ubice, školovani u kampovima CIA, koji su prošli kurseve MMF-a i SB, kojima je lobotomiran mozak ili koji su bili ucenjeni, dovođeni su na čelo suverenih država u nameri da sprovode nametnuti neoliberalni model šok terapije i da , primenom toga nakaradnog modela, unište domaću privredu i zaduže državu i građane.

  U procesu takve banditske tranzicije postojala su četri modela organizovane i zakonske pljačke države i građana : privatizacija, stečaj, dokapitalizacija i restrukturiranje.

  Danas objašnjavam kako se pljačka odvijala kroz model stečaja.

  Sve je počinjalo od vrha države, političara koji su bili premijeri ili ministri, koji su dobili zadatak da za poznatog kupca uvedu neko preduzeće u stečaj, kako bi ga, iz stečaja, prodali tom kupcu ili je stečaj počinjao iz namere političara na vlasti da se obogate uvođenjem u stečaj preduzeća i rasprodajom vredne imovine preduzeća.

  Bilo da se radilo o preprodaji vrednog preduzeća nekom tajkunu ili stranoj kompaniji ili rasprodaji imovine preduzeća u stečaju, političari su imali svoje velike interese u ovom organizovanom stečajnom biznisu.

  Zato sam sve učesnike u ovoj kriminalnoj pljački nazvao – STEČAJNA MAFIJA.

  Stečajnu mafiju sačinjavaju : političari na vlasti, tajkuni, bankari, direktori preduzeća , revizorske kompanije , procenitelji, stečajni sudija i stečajni upravnik.
  Svako od njih ima svoj zadatak u ovoj operaciji pljačkanja imovine preduzeća i svako od njih za svoj obavljeni zadatak dobija deo od uzetog plena.

  POLITIČAR – On je glavni pokrovitelj stečaja, priprema zakonsku proceduru koja će omogućiti stečaj, pokriva sve učesnike u stečaju, donosi odluku ko će biti stečajni sudija i stečajni upravnik i kontroliše da mediji ne pričaju o pljačkama u stečaju.

  TAJKUN – On posreduje između učesnika u stečaju i pokriva političara. On jedini kontaktira direktno sa političarem i prenosi njegove naloge, isplaćuje političara i zatvara finansijsku kombinaciju za sve učesnike u stečaju. Tajkun je praktično broker preko koga idu sve transakcije i koji raspolaže svim informacijama.

  BANKAR – On obezbeđuje neophodna potrebna sredstva kojima se zadužuje preduzeće i najčešće pokreće stečajni postupak, kako bi se banka naplatila i kako banka ne bi imala gubitak iz ovog posla. Dobija svoju proviziju od tajkuna, jer obezbeđuje finansijskun likvidnost za čitavu započetu operaciju.

  DIREKTORI PREDUZEĆA – Oni su ucenjeni svojim sitnim muljanjima u društvenom preduzeću, pa vrlo brzo pristaju da učestvuju u namernom uvlačenju preduzeća u stečaj, jer tako pokrivaju sva svoja učinjena krivična dela i dobijaju mogućnost da dobro zarade na novoj prevari. Direktori uzimaju velike kredite od bankara i izvlače pare preko tajkuna, to je prvi keš koji se deli, zadužuju preduzeće koje postaje prvo nelikvidno, da bi kasnije postalo potpuno nesolventno i mora, posle ispunjavanja zakonskih uslova, da se gurne u stečaj. Obično se direktori isplaćuju odmah iz izvučenog keša i oni nemaju više prava da učestvuju u podeli zarade iz rasprodatog preduzeća u stečaju. Njihova uloga se završava kada se uvede stečaj u preduzeće i oni su namireni za namerno uvođenje preduzeća u stečaj.

  STEČAJNI SUDIJA – Brižljivo se bira od strane političara i završava sve poslove koje mu tajkun bude naložio da uradi.Tajkun mu daje manji avans od posla da ga odobrovolji i učini kooperativnim. Na kraju posla, tajkun mu isplaćuje njegov deo.

  STEČAJNI UPRAVNIKA – Glavni operativac čitave organizovane pljačke. Poslušni trkač, izvršilac i tehnokrata koji polaže račune tajkunu, koji nema dodira sa poličarem, ali koji zna, ukoliko dobro odradi posao, da će mu političar dodeliti nova preduzeće u stečaju, pa se njegova operativnost sastoji u dobrom izvršavanju svih dobijenih zadataka. Tajkun nema vremena da prati svaki postupak stečajnog upravnika, jer ima mnogo svojih drugih obaveza u procesu pljačkaške privatizacije i stečaja, pa tajkun dozvoljava stečajnom upravniku da potkrada firmu u stečaju, jer to potkradanje, pored dobre zakonske plate, stimuliše stečajnog upravnika da napravi svoj lični biznis i da bez pogovora izvršava sve odluke tajkuna. Naravno, stečajni upravnik ne sme da pretera, mora da zna gde mu je mesto, mora da zna ko vodi posao, mora da zna ko je gazda, mora da bude zadovoljan dobijenom provizijom ili, ako ga pohlepa ponese, vrlo brzo može biti spakovan, uhapšen i medijski ocrnjen da se više nikada ne može nigde u državnoj službi da zaposli. Stečajni upravnik se, dakle, ništa ne pita i ništa ne odlučuje. On je dželat, koji obavlja posao koji mu je poveren i stečajni upravnik, ako bude pametan i mudar, može stvoriti dobar kapital na stečajevima. Ne može stvoriti kapital kao političar i tajkun, ali može sasvim dobar kapital da uzme i tako obezbedi svoje potomke. Poslušni stečajni upravnici dobijaju da vode istovremeno nekoliko stečajeva, jer je to nagrada za njihovu odanost. Što više stečajeva vodi stečajni upravnik znači da je cenjeniji od političara i tajkuna. Znam za jednu gospođu iz Kruševca koja je bila apsolutni rekorder i koja je u to zlato vreme guranja firmi u stečaj, kada je to bila opšta pomama da se uništavaju društvena preduzeća, vodila čak 63 stečaja.

  REVIZORSKE KOMPANIJE – Zadatak revizorskih kompanija je da nameste finansijske izveštaje i da pokažu da preduzeće nema nikakve više perspektive i da mora da ode u stečaj. Tačno se znalo koje revizorske kompanije su bliske vlasti i koje odrađuju posao pravljenja lažnih finansijskih izveštaja. Revizorske kompanije su dobro plaćene za taj svoj prljavi posao i nemaju učešća u podeli zarade na kraju pljačke. Revizorske kompanije uzimaju kroz cenu svoje usluge dovoljno da budu motivisane da naprave falsfikovane izveštaje i da, zbog dobro odrađenog posla, budu nagrađeni tako što ih zatrpavaju kompanijama koje se guraju u stečaj.

  OVLAŠĆENI PROCENITELJI – Njihov zadatak je da izvrše lažnu procenu kapitala prduzeća koje je gurnuto u stečaj i da dokažu da firma nema nikakvog kapitala za pokriće naraslih obaveza, pa takva firma mora da ide u prodaju, odnosno rasprodaju. Tako se obradiva zemlja prve kadegorije u Vojvodini prodavala za 200 evra/hektar, poslovni prostor u Knez Mihajlovoj, prodavnica u koju se ulazi sa ulice za 300 evra/ kvm i mašine koje su koštale po 10 miliona evra za svega 100.000 evra.Ovlašćeni procenitelji su svojim potpisima obezbeđivali da društvena imovina preduzeća ode u bescenje i tako su omogućili stečajnoj mafiji da se nenormalno bogate u procesu tranzicije. Procenitelji su za tu svoju uslugu bili dobro plaćeni i oni nisu učestvovali u raspodeli zarade, ali su dobijanjem novih preduzeća na procenu, mogli da zarađuju veliki novac.

  Decenijama sam objašnjavao da nije smisao stečaja da preduzeće propadne, nego da se oporavi, promeni vlasnika, nastavi da proizvodi i izađe na tržište, da nastave zaposleni da rade, ali stečajna mafija je namerno gurala preduzeća u bankrot i tako su se bogatili na državnim resursima i pljačkom građana.

  Stečajni upravnici su postajali političari.
  Ministri.
  Poslanici.
  Veliki medijski reformatori.

  Stečajna mafija je pobedila.
  Za sada.

  Važno je da mladima objasnim kako su nas pljačkali.
  Napisano se ne zaboravlja.
  Račun će morati da dođe na naplatu.
  Sigurno.

  Beograd, 28.04.2016, text branka dragasa, koji pozivam da podelite da bi se ljudi trgli letargiji u kojoj su je dusmani doveli..

  =========================
  pocinju stvari da s emenjaju: znaci privredu koju nam unistili, ubrzali tempo, da bi oteli sve resurse, za sta se milica Djurdjevic zalaze, u svom politickom programu: kroz zavetnici.. bez obzira.. , neko mora da brani sr interes….
  ============================
  borite se protiv ne pravde , i protiv zapadne Provokacije, imamo sve zemlje briksa uz nas, srbe, nema sta ocekivati od cinicnog zapada.. kojui zeli da prosudi ksvsko bogatstvo, na svaki nacin, s prekrsajomsvetskog zakona…, i td, ima srbija sansu, jer se EU raspada, , .. pocelo njima da greje pod nogama, kao uoci raspada juge, kada su se neslozili oko budzeta..
  ============================================
  ne smeju nove generacije da zaborave, mora sve ostete da s enaplate,: gledu da sakriju podatke…
  dosta je bilo ponizavanja, moramo se svi borii, svi su neophodni, svet se menja, i mi to moramo upotrebiti..
  ====================== nema vis eizolacije..?
  toliko, zelim svima srecni uskrsni praznici…, sada imamo vezu da se nesto uradi da se progura.. ,

  Slozno, polako, jer druga deca moraju da se isprave na pravi put.

  toliko od mene, Zvezdana B.

  1. Драгана каже:

   Исто мислим. Али и присуствујем протесту родитеља, који су устали против крађе и тровања не познатим вакцинама децу. др Јована Стојковић и проф Мила Алечковић су са Омладином за Космет и Србима из дијаспоре већ на улицама.

Напиши коментар