Србија

Тражили од Путина два акумулатора за „мигове“, а „затурили“ 18 у складишту у Панчеву!

Генералштаб ВС званично покренуо истрагу. Без разлога тражили помоћ од Путина

bratislav-gasic-lopov

Акумулатори без којих наши “мигови” три месеца нису могли да полете све време су били у хангару Централне логистичке базе у Панчеву! Због пропуста услед којег је небо над Србијом било небрањено, а држава доживела међународну бруку, војска је покренула истрагу.

Министар одбране Братислав Гашић потврдио је да су приликом пописа имовине војске пронађени авионски акумулатори затурени у једном складишту.

– Војска је велики систем, а три године истрајавамо да се направи попис војне имовине – казао је Гашић. – Тако смо утврдили да постоји 64 атељеа у власништву војске које су користиле “важне београдске фаце”, као и више од 100 станова које су користили људи који нису припадници војске.

Министар одбране је обећао да ће, оног тренутка кад извештај о том случају стигне на његов сто, о резултатима истраге и предложеним мерама обавестити јавност.

У средишту скандала са авионским акумулаторима налази се лоша координација између Генералштаба, Команде РВ и ПВО и Централне логистичке базе. Ова јединица, иначе, важи за једну од најлошијих у војсци, за коју се у војним круговима говори да је гнездо корупције и немара. Према сазнањима “Новости”, истрага би требало да покаже да ли је за бруку кључни био немар или намерна диверзија одређених кругова у ВС.

Команда Ратног ваздухопловства и Генералштаб нису знали за постојање исправних акумулатора купљених 2009. То је био разлог да држава затражи помоћ Русије, која је на иницијативу председника Путина Србији поклонила два акумулатора, вредна око 90.000 евра.

РУСИМА АВАНС ЗА ХЕЛИКОПТЕРЕ

– ОЧЕКУЈЕМО да два руска хеликоптера стигну до краја године – рекао је министар Гашић. – Предуговор је већ потписан и уплаћен је аванс. Уговор би требало да буде потписан приликом предстојеће посете премијера Вучића Москви.

 

Новости

Напиши коментар