Република Српска

Стоп насиљу и застрашивању наших породица!

republika-srpska-zastava

Ми, Ветерани Републике Српске (ВРС), смо поводом хапшења српских ратних ветерана и застрашивања њихових породица формирали Одбор за организацију јавног скупа под називом: „ОЗРЕНСКО МИРБОЖЕЊЕ“ и молимо све медије да пренесу наше обраћање јавности:

Драги саборци-ратни ветерани, поштовани чланови породица наше погинуле и утамничене браће и сестара, ратни војни инвалиди, саборци наши из Борачке организације Републике Српске и свих Организација и Удружења насталих из одбрамбено-отаџбинског рата од 1991. до 1995. године, најдражи наши потомци и сви људи добре воље – позивамо вас да у 11 часова, осмог јануара, на Други дан нашег Великог празника, Божића а уочи Дана Републике Српске, дођете недалеко од Петрова на Озрен, свету земљу Немањића, код манастира „Светог Николе“, гдје ћемо организовати „Озренско Мирбожење“ и послати поруку мира свим нашим пријатељима и непријатељима, како то наша вјера Православна налаже.

Уз благослов који ћемо тражити од Његовог преосвештенства Владике зворничко-тузланског Хризостома и којег ћемо молити да буде са намана тај Дан, на „ОЗРЕНСКО МИРБОЖЕЊЕ“ позивамо да, обавезно дођу, носиоци највиших функција које смо им ми, српски борци-ветерани рата омогућили.

ПОЗИВАМО

  1. СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА, МЛАДЕНА ИВАНИЋА
  2. ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, МИЛОРАДА ДОДИКА
  3. ПРЕДСЈЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, НЕДЕЉКА ЧУБРИЛОВИЋА
  4. ПРЕДСЈЕДНИЦУ ВЛАДЕ РЕПУБЛКЕ СРПСКЕ, ЖЕЉКУ ЦВИЈАНОВИЋ
  5. МИНИСТРА ЗА РАД И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКУ ЗАШТИТУ, МИЛЕНКА САВАНОВИЋА
  6. МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ДРАГАНА ЛУКАЧА
  7. СВЕ ПРЕДСЈЕДНИКЕ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА И ПАРТИЈА КОЈЕ ИМАЈУ СВОЈЕ ПОСЛАНИКЕ У ПРЕДСТАВНИЧКОМ ДОМУ ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И СВОЈЕ ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Циљ „ОЗРЕНСКОГ МИРБОЖЕЊА“ јесте да у миру Божијем, пошаљемо јасну и гласну поруку да примјену селективне правде и правног насиља у Босни и Херцеговини не можемо нећемо трпјети у недоглед.

С обзиром на то да нисмо у могућности да предвидимо временске прилике, обезбиједимо аутобусе, свечане бине, раскош и сјај, подејсћамо вас да то нисмо могли ни имали ни у вријеме када смо ми борци-ветерани рата добили позиве да се одазовемо и бранимо свету земљу Немањића и стварамо Републику Српску!

А одазвали смо се: и то, као никад у историји српског народа на овим просторима!

С поштовањем!

ВЕТЕРАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

vrs

Напиши коментар