Свет

Србин заменик шефа у FBI

Чикаго – Мајкл Теодора Косановић, заменик шефа FBI Корија Нелсона, наше је горе лист, пореклом је из Крајине, а пре запослења у обавештајној служби САД радио је као адвокат и особа задужена за односе с јавношћу у “Green Bay Packers”.

Мајкл Косановић је свој углед годинама стицао, а тренутно је на функцији помоћника шефа FBI за Чикаго. Истакао се у разбијању два главна прстена трговине хероином, када је ухапшено 13 људи, као и код откривања украдених уметничких дела вредних пет милиона долара.

Приликом боравка у Чикагу државни секретар МУП Србије Владимир Божовић састао се с Нелсоном и његовим замеником Косановићем, где се разговарало о успостављању сарадње српске и чикашке полиције, кроз размену искустава и знања у овој специфичној области.

Косановић је био део делегације америчког Федералног бироа за истраге која је посетила Црну Гору 2004, када је заједно са шефом Конзулата САД у Подгорици Хојт Ји уручио 36.000 долара вредну опрему за борбу против трговине људима ресорном министру Веселину Шарановићу.

Доктор је правних наука, а ову престижну диплому стекао је на Универзитету Џорџтаун, а за Србију може да буде понос што има оваквог човека на тако високом положају.

Коментари (1)

  1. milun milunovic каже:

    Ne moze nista da se desi bez danicinog kera bozovica…gadi mi se taj covek

Напиши коментар