понедељак, 5. 12. 2022.

Споменик Гаврилу Принципу у Београду!

Вицепремијер Србије Александар Вучић најавио у Андрићграду да ће у престоници следеће године бити подигнут величанствен споменик једној од најспорнијих личности у српској историји

Бирократски застој у формирању Андрићевог института у Андрићграду трајао је шест месеци, јер се чекало  „зелено светло“ Владе Републике Србије, која је заједно с Владом Републике Српске требало да финансира рад ове елитне институције друштвених наука.

Током посете каменом здању, док је у друштву председника Српске Милорада Додика и Емира Кустурице пролазио Улицом Младе Босне, вицепремијер Србије Александар Вучић разрешио је све дилеме.

– Србија ће помагати пројекат од националног значаја, верујем да ће Андрићев институт постати једна од најзначајнијих духовних институција српског народа, а Гаврила Принципа више нећемо славити само у Вишеграду, већ и у Београду – рекао је Вучић и додао:

– На Видовдан идуће године очекује нас обележавање стоте годишњице од почетка Првог светског рата. Наше јунаке и ослободиоце нећемо их заборавити, нећемо дозволити ревизију историје. На Видовдан, Гаврила Принципа славићемо и у Београду. Великану ћемо подићи величанствен споменик у главном граду – поручио је Вучић после састанка с Додиком и Кустурицом у Андрићевом институту.
2 коментара

  1. Иван М.

    Невероватно! Упецали сте се ко рибице! Наивно до краја… Истог дана када је “разрешио сваку дилему” око тога да ли ће или неће помгати одлучио је да у Београду буде “подигнут величанствени споменик”! Истог дана он већ зна какав ће бити његов споменик, јел по његовој идеји можда?
    Да, нема везе што је Гузинирао саветнике у влади из редова аустро-угара… Ко је био толико наиван, браћо?!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *