Србија

Споменик Гаврилу Принципу у Београду!

Вицепремијер Србије Александар Вучић најавио у Андрићграду да ће у престоници следеће године бити подигнут величанствен споменик једној од најспорнијих личности у српској историји

Бирократски застој у формирању Андрићевог института у Андрићграду трајао је шест месеци, јер се чекало  „зелено светло“ Владе Републике Србије, која је заједно с Владом Републике Српске требало да финансира рад ове елитне институције друштвених наука.

Током посете каменом здању, док је у друштву председника Српске Милорада Додика и Емира Кустурице пролазио Улицом Младе Босне, вицепремијер Србије Александар Вучић разрешио је све дилеме.

– Србија ће помагати пројекат од националног значаја, верујем да ће Андрићев институт постати једна од најзначајнијих духовних институција српског народа, а Гаврила Принципа више нећемо славити само у Вишеграду, већ и у Београду – рекао је Вучић и додао:

– На Видовдан идуће године очекује нас обележавање стоте годишњице од почетка Првог светског рата. Наше јунаке и ослободиоце нећемо их заборавити, нећемо дозволити ревизију историје. На Видовдан, Гаврила Принципа славићемо и у Београду. Великану ћемо подићи величанствен споменик у главном граду – поручио је Вучић после састанка с Додиком и Кустурицом у Андрићевом институту.

Коментари (2)

  1. Иван М. каже:

    Невероватно! Упецали сте се ко рибице! Наивно до краја… Истог дана када је “разрешио сваку дилему” око тога да ли ће или неће помгати одлучио је да у Београду буде “подигнут величанствени споменик”! Истог дана он већ зна какав ће бити његов споменик, јел по његовој идеји можда?
    Да, нема везе што је Гузинирао саветнике у влади из редова аустро-угара… Ко је био толико наиван, браћо?!

  2. ćko каже:

    bravo Aco, jedna dobra od tebe!

Напиши коментар