Република Српска

Специјалне јединице полиције Републике Српске хитно послате у Сарајево!

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић упутио је припаднике Специјалне јединице полиције у Источно Сарајево због дешавања око зграде заједничких институција у Сарајеву и евентуалне потребе евакуације представника из Републике Српске у парлементу БиХ и Савјету министара БиХ.

Министар Јовичић је ову одлуку донео по наредби председника Републике Српске Милорада Додика и премијерке Жељке Цвијановић.

Како је министар рекао за агенцију Срна, у стању приправности су и припадници јединице за подршку Центра јавне безбедности Источно Сарајево.

Испред зграде институција БиХ на Маријин двору у Сарајеву јуче су почели протести грађана због неиздавања јединственог матичног броја грађана на подручју Федерације БиХ.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић изјавио је Срни да су сви посланици из Републике Српске у згради парламента БиХ и очекују да ће им одговарајуће институције БиХ омогућити несметан излазак из града.

Он је додао да је заседање Представничког дома парламента БиХ блокирано до даљег, а биће настављено када се за то стекну услови.

Продановић је нагласио да су данашње демонстрације испред зграде парламента у Сарајеву несумњиво политички чин.

“Захтеви који су упућени од демонстранта су апсолутно политичке природе и представљају притисак на деловање посланика у Представничком дому парламента БиХ. То је против интереса БиХ, али је један континуирани доказ да се притисцима жели постићи више од онога што је у складу са уставом”, рекао је Продановић.

Коментари (1)

  1. JSOMUPRDB каже:

    izdajnici !

Напиши коментар