Србија

СКАНДАЛОЗНО: Србија им направила пут, Шиптари на отварању славили терористе!

Завршетак асфалтирања пута од села Брезница преко Великог Трновца до Бујановца, свечано је обележен на великом скупу који је више личио на протестни, а на ком су се вијориле многобројне заставе Албаније.

Како су јавили медији на шиптарском језику, стотине људи присуствовало је отварању пута, а почасни гост био отац Ридвана Ђазимија, познатијег као Капетан Леши, предводника такозване Осободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе. Реч је о деоници дугој шест километара за чију санацију је из општинског буџета издвојено 106.768.000 динара.

Према писању бујановачких медија који су једини извештавали о догађају, председник општине Нагип Арифи рекао је да је изградња овог пута била дужност према бившим војницима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе.

За председника општине изградња овог пута је од великог значаја. Иако није желео да прокоментарише заставе Албаније на отварању, он је на „фејсбук“ профилу поставио фотографије са овог догађаја, што је наишло на велико одобравање његових присталица и пријатеља на овој друштвеној мрежи.У Дирекцији за изградњу Бујановца која је била наручилац радова рекли су нам да је реч о регионалном путу који је био земљани и који повезује десетак насељених места.Истовремено, председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслиу, уједно и лидер Покрета за демократски прогрес, изнео је у јавност став да лидери политичких партија Шиптара са југа Србије желе да упуте званични предлог да се у буџетима Албаније и Косова и Метохије предвиде средства за општине Бујановац и Прешево.

Председник Општинског одбора Партије за демократско деловање у Бујановцу Шаип Камбери рекао је да су најпре усаглашени ставови да се вицепремијеру Александру Вучићу и премјеру Ивици Дачићу упути допис јер се у планираном буџету за следећу годину знатно смањује трансфер средстава према овим општинама, али да неће изостати реализација усмених договора око захтева за помоћ из Албаније и Косова.

– Ја не видим ништа лоше у томе, ако Турска може да гради школу у Великом Трновцу, зашто Албанија или Косово не могу да помогну инфраструктурне пројекте у овим општинама, каже Камбери.Он није могао да прецизира када ће овај захтев бити званично упућен али нам је потврдио да шиптарски лидери имају јединствен став по овом питању. Недавно су Шиптари прекинули разговоре с Владом Србије о решавању конкретних проблема Шиптара на подручју Бујановца и Прешева, који су почели у октобру на основу Платформе од седам тачака коју су шиптарски лидери предложили, а Влада Србије усвојила у јуну.

Коментари (7)

 1. Aleksandar каже:

  STO JE TO SVE DOZVOLJENO OD NASIH POLITICARA.

  1. PENCIC GORAN каже:

   SCANDAL DOLE VLAST

 2. nlcph каже:

  Нема Марка да оре друмове…

 3. bdorotej каже:

  Ипак је било боље да су они почетком 90-тих пресељени у албанију …

 4. Корнелиjе Кодреану каже:

  Е Србиjо шта си дочекала да ти нижа раса настала од козе и магарца кроjи судбину.

 5. Zoran каже:

  Најлогичније би било и најбоље, све шиптаре из тог дела раселити преко црте, и куће им сравнити. То би било најбезбедније за остатак српског становништва.

 6. PENCIC GORAN каже:

  MMF IZDAJNICI

Напиши коментар