Србија

Саопштења патриотских организација поводом капитулације државног врха

Поводом потписивања такозваног „бриселског споразума“ где је квинслишка власт из Београда потписала срамну капитулацију пред западним олигарсима и шиптарским злочинцима, огласиле су се бројне патриотске организације, преносимо њихова саопштења.

Потписивање капитулације

Потписивање капитулације

 

„Никад Граница”

Мала група људи, предвођена косовским издајницима-приправницима Ивицом Дачићем и Александром Вучићем, парафирала је “споразум” о нечему у Бриселу у петак 19. априла. Нико изван уског круга издајника-у-покушају није видео тај папир у његовој званичној верзији, али је из изјава Дачића и Вучића јасно да се ради о фактичком препуштању свих на Косову и Метохији који признају једино Србију као своју државу – власти терористе и трговца људским органима Тачија и НАТО-пакта.

Није још сигурно како ће овај “споразум” бити третиран, тј. да ли ће га усвајати и Влада и Скупштина као међународни уговор, законски акт или ће бити на нивоу уредбе или декларације. Председник државе се још увек није о њему изјаснио. Али легитимни представници Срба из четири општине на слободној територији КиМ (Косовска Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан) су засад једина институција на територији Србије која је, одбацивши овај и било какав бриселски “споразум” – остала у оквиру Устава Србије и која га брани.

Ових дана ће бити донесене одлуке о томе како овим браниоцима Косова и свега онога што оно значи целом српском народу, овим последњим уставобранитељима у државном апарату – треба помоћи. Сада ће бити потребно јединство свих који осећају обавезу да се овом бедном, нелегитимном, незаконитом и противуставном акту бриселске капитулације – супротставе.

Сада није време за истицање личних или страначких барјака, нити за једностране иницијативе. Ми који се противимо потезима ове нелегитимне групе људи, која је прекршила не само уставни поредак земље, већ и погазила обећања на основу којих је освојила власт – задржаћемо присебност и хладне главе. Ми знамо да смо на правој страни и Устава и закона и историје и будућности. Сваки наш даљи корак треба да буде предузет у том духу.

Позивамо целу националну Србију – ону Србију која не пузи ни пред трговцима људским органима, ни пред окупатором, ни пред бедним, проданим душама које тренутно нелегитимно и незаконито држе власт у Србији, да саборно размишља и упери свој поглед ка северу КиМ. Да њима помогнемо да Косово окупи све нас – до коначне победе и освајања слободе.

Савез пролетера

Завршетак преговора представника Владе Републике Србије и представника самопрокламоване, нелегалне и нелегитимне државолике творевине тзв. “републике косово” и парафирање диктата Европске уније – тзв. “Споразума Београда и Приштине у 15 тачака” – Савез пролетера сматра штетним и антинационалним актом.

Савез пролетера не сумња да ће се током предстојећег викенда Влада и главни одбор Српске напредне странке (који су узурпирали овлашћења Народне скупштине) под утицајем својих челника – тзв. “државног врха” одлучити да прихвате и озаконе диктат ЕУ, јер је то лакши начин да админстрација која управља државом, као и већина оних који данас у земљи Србији раде и зарађују наставе да живе како су навикли:

Производећи ништа и продајући туђе.

Као чињеницу која поткрепљује нашу тврдњу, истичемо одсуство било каквих озбиљних гласова протеста против предаје скоро 15 одсто територије на коју је Република Србија у “светском катастру непокретности” – Уједињеним нацијама укњижена као власник.

Нико се без велике муке не одриче онога што је неспорно његово.
Онај ко то ипак чини – или је душевни болесник, или је нечим уцењен, или има добар разлог да ради у корист стране силе или међународне организације.

Који год од ова три разлога да је у питању, а из примера Кипра је очигледно да “ово” чему смо сведоци не мора да буде једино решење које би међународна заједница прихватила – носиоце и извршиоце овог антидржавног посла дисквалификује из даљег бављења политиком и препоручује их Јавном тужиоцу.

Савез пролетера као патриотска организација обесправљених и понижених грађана Србије у оснивању, позива све родољубе да нам се придруже у покушају да од режима изнудимо плебисцит на коме ће се грађани Србије изјаснити на тему:

“КОСОВО ИЛИ ЕВРОПСКА УНИЈА?”

јер је коначно дошло време да се скину све маске, разјасне лажне дилеме и преузме одговорност за сопствену и будућност сопственог потомства.

СНП НАШИ

Српски народни покрет НАШИ најоштрије осуђује парафирање бриселског споразума, јер тај споразум има само функцију јачања независности Косова и већ се третира у међународној заједници као споразум којим Србија ставља потпис на даљи развој независности Косова и којим признаје државност Косова.

Пристајањем да не блокира учлањење квази-државе Косово у Европску Унију, Влада Србије је прекршила своје уставне обавезе и одговорни ће бити кривично гоњени за кривично дело невршења својих уставних обавеза и пружање јавне прећутне подршке реализацији НАТО плана на територији Републике Србије, односно, биће осуђени за акт велеиздаје.

„Обе стране се обавезују да неће ометати једна другу на путу европских интеграција и да неће подстрекивати друге да то чине“, гласи текст тачке 14. бриселског споразума који је парафирао Ивица Дачић.

СНП НАШИ захтева од Ивице Дачића да због крајње неодговорне, противуставне, деструктивне и недржавотворне политике, одмах поднесе оставку на све државне функције, те да сходно томе буду расписани ванредни републички парламентарни избори, а тужилаштво и Уставни суд позивамо да савесно и одговорно, неутрално, а не у саучесништву, обављају свој посао и поред страховитих притисака којих ће сигурно бити, те одговорне приведу правди.

Напиши коментар