Војни полигон

Са Русима на Батајници: Први утисци са вежбе „БАРС-2016“

Аутор: Живојин Банковић

Данас је на војном аеродрому Батајница поводом летно-тактичке вежбе „БАРС-2016“ одржана конференција за медије.

Миг29

Руководилац вежбе са српске стране пуковник Бране Крњајић рекао је да је „БАРС-2016“ припреман последње две године колико је и трајао процес планирања и договарања активности у вези сарадње нашег и руског ваздухопловства.

– Циљ вежбе је подизање нивоа оперативних способности приликом извршавања задатака које Војска реализује у оквиру својих мисија, а у овом случају реч је о првој и трећој мисији – истакао је пуковник Крњајић додајући да је вежба значајна за обе стране у погледу обучавања и размене искустава.

Представник команде Ратног ваздухопловства Руске Федерације пуковник Константин Јуревич Суриков нагласио је да су пилоти који су учествовали на прошлогодишњој вежби и ове године њен део како би међународну сарадњу, али и сарадњу посада које су вежбале, подигли на још виши ниво.

– Активности које смо до сада извршили оценио бих оценом одлично, а по свему судећи и оне које следе биће извршене на истом нивоу – истакао је пуковник Суриков додајући да су пилоти из Србије на овој, као и на вежби претходне године, показали да могу успешно извршити све постављене задатке.

На овој вежби пилоти оружаних снага Русије и Србије изводе летачке задатке у мешовитом саставу посада на авионима МиГ-29 и хеликоптерима Ми-17В-5 Војске Србије. Осим припадника РВ и ПВО на вежби учествује и тим припадника Специјалне бригаде Копнене Војске као и 19 припадника Ваздушно-космичких снага Русије.

Галерија фотографија Министарства одбране Србије са вежбе „БАРС-2016“:

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Барс-2016

Tango Six / Фото: МО

Напиши коментар