Војни полигон

РУСКИ КОМАНДОСИ СТИЖУ У СРБИЈУ! Спрема се десант какав још није виђен на Балкану

Главна снага руске војске која ће доћи у Србију, а у оквиру велике војне вежбе „Словенско братство 2016“, највероватније ће бити Седма ваздушно-десантна дивизија са северног Кавказа, која још носи префиксе „козачка“ и „планинска“

ВДВ десант

Велика војна вежба „Словенско братство 2016“, средишна тачка војне сарадње Србије и Русије, биће одржана у октобру на неком од војних полигона у нашој земљи. Осим руских војнодесантних снага и српске Специјалне бригаде у маневрима ће учествовати и слична јединица оружаних снага Белорусије.

Како преносе „Вечерње новости“ план је да трилатерална вежба којој печат дају руске снаге, буде изведена по узору на прошлогодишњу одржану у септембру на полигону код Краснодара.

На њој је учествовало око 700 официра и војника три војске. Током маневара 250 падобранаца искочило је из авиона „иљушин 76“, десантиран је терет, а симулирана је борба са терористима.

– Вежба са русима и Белорусима биће највероватније одржана на полигону Никинци, мада ни Пасуљанске ливаде нису искључене – кажу у Генералштабу.

– Таквим вежбама повећава се оперативна моћ наших јединица, али и способност за заједничко деловање са страним војскама – додају из Генералштаба.

Главна снага руске војске која ће доћи у Србију највероватније ће бити Седма ваздушно-десантна дивизија са северног Кавказа, која још носи префиксе „козачка“ и „планинска“.

Ова јединица има богато ратно искуство из сукоба у Чеченији, али и интервенције у Грузији 2008. Укупно 18 припадника ове дивизије носи највиши војни орден „Херој Русије“.

Коментари (3)

  1. PETAR PERO GRABLJIIC каже:

    IZDAJNIKE OTADZBINE, LOPOVE KOJI PLJACKAJU I DOVODE NASE SPOSOBNOSTI U PITANJE TREBA POHAPSITI A DOVESTI MOCNE I SPREMNE MLADE LJUDE KOJEI LAKO ULAZE U FINANSISKE TOKOVE I LAKO NAORUZAVAJU VOJSKU . META SMO ISLAMA NATOA I SVIH OSTALIH KOJI NEMISLE DOBRO SRBIJI RACUNAM I TU I OVE SA KRAVATAMA SA LAZNIM DIPLOMAMAM.ISISAVAJU POSLEDNJE IZ SRBIJE . VREME JE DA SE PROMENI SVE.

  2. Милан каже:

    Да није то случајно Вучићево шлихтање Русији пред изборе ?
    Чисто сумњам да је то могуће у окупираној држави коју комплетно контролише НАТО пакт, САД, Немачка и В.Британија.

Напиши коментар