Србија

Русија Србији понудила помоћ у вези са поплавама

Русија је спремна да у Србију пошаље два авиона Ил-76 и хеликоптер Бо-105 министарства за ванредне ситуације, аеромобилну групу Центра за посебно ризичне спасилачке операције „Лидер“ и аеромобилну спасилачку јединицу „Центроспас” са аеромобилном болницом и потребном опремом.

060725

Министарство за ванредне ситуације Русије понудило је Србији помоћ у отклањању последица поплава које су захватиле земљу, саопштио је представник руског министарства за ванредне ситуације. Предлог је упутио руски министар за ванредне ситуације Владимир Пучков министру унутрашњих послова Србије Небојши Стефановићу.

„Министарство за ванредне ситуације Русије забринуто је због вести о поплавама на западу Србије које су изазвали неповољни временски услови. Стручњаци руског министарства за ванредне ситуације заједно са својим колегама из руско-српског хуманитарног центра активно сарађују како би штете биле минималне и како би се избегле жртве“, наводи се у обраћању Пучкова, а преноси РИА „Новости“.

„У своје лично име желим свим пострадалима да упутим моју искрену подршку у овој тешкој ситуацији и да потврдим спремност снага и средстава Министарства за ванредне ситуације Русије да пруже помоћ братском народу Србије“, истакао је руски министар.

Русија је спремна да у Србију пошаље два авиона Ил-76 и хеликоптер Бо-105 министарства за ванредне ситуације, аеромобилну групу Центра за посебно ризичне спасилачке операције „Лидер“ и аеромобилну спасилачку јединицу „Центроспас“ са аеромобилном болницом и потребном опремом.

„За реаговање је спремно укупно преко 100 особа и 16 јединица технике, укључујући три летелице и девет пловила“, саопштило је руско министарство за ванредне ситуације.

Ванредна ситуација је проглашена у 15 општина Србије, поплавњено је 710 кућа, саопштило  је српско министарство унутрашњих послова. Евакуисано је преко 500 особа, а у неким местима је искључено снабдевање електричном енергијом.

 

Руска реч

Коментари (1)

  1. Mile каже:

    Jedini iskreni prijatelji srba ! Я люблю россию!

Напиши коментар