Свет

Путин: Интернет је створила ЦИА

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је интернет, као специјални пројекат измислила ЦИА и да се и даље тако развија, преноси Итар-Тас.

vladimir putin

Иступајући на медијској конференцији у Санкт Петербургу, Путин је рекаода је због тога неопходно и важно да се сервери великих националних интернет ресурса држе на територији Русије, што ће „заштитити информације“.

– То је неопходно учинити, али захтева време и капиталне инвестиције – рекао је Путин, додајући да сада основни ток информација иде кроз сервере у САД, где се све контролише.

– Све то (интернет) се појавило као специјални пројекат ЦИА, тако се и развија – рекаоје Путин.

Путин је, говорећи о закону који је усвојио руски парламент, а који је блогере довео у исте оквире као и медије, рекаода „има основа“.

– Не желим да дајем оцене да се не бих ангажовао ни на чијој страни. Али, ако конкретни човек има утицај на хиљаде људи, његов блог се мало чиме разликује од медија – кажеПутин.

Тај закон обавезује блогере, између осталог, да се потписују испод текстова и остављају адресу своје електронске поште, да проверевају информације, не позивају на ескремистичка дејства.

Напиши коментар