недеља, 5. 02. 2023.
Акција!

Погром 1 – Кости

(1 коментар)

1.000,00 дин. 899,00 дин.

Роман „Кости” својом историјском савјешћу и прозном пуноћом оцртавају самртни грч Сарајева, у коме се геометријском прецизношћу одвајају муслимани од Срба, Срби од Хрвата.

Три вере
Две судбине
Једно Сарајево

Издавач: Ненад Милкић
Број страна: 283
Повез: броширан
ISBN: 978-86-919925-4-5
Година: 2020

На залихама

Опис

Овај роман је прича о граду који се потоцима крви, логорима и звјерствима непојмљивим здравом разуму, обрачунао са својим житељима, о граду у којем су се пријатељства и кумства прекидала потезима ножа и о граду у којем више нема мјеста за Србе. Овај роман је свједочанство о једној мржњи чији коријени сежу далеко и дубоко и која је од свог настанка бивала само већа и већа без икакве наде да ће икада згаснути. Овај роман је роман о нама и подсјетник на сабраћу, пријатеље, комшије и кумове и упутство за будућа покољења. Овај роман је нешто што се мора имати и читати и ишчитавати све док једном, коначно и неопозиво, не схватимо да смо сами на свијету и да других осим себе немамо. И да је само мртав Србин добар Србин.

Горан Врачар
књижевник

 

Ненад Милкић одсуство смјелости српске књижевне елите бескомпромисно компензује својим криком побуне против заборава. Својом књижевношћу постаје антитеза актуелном систему остваривања умјетничких амбиција, у којем и најмањи патриотски импулс искрености бива покошен зарад јуришања на заводљива друштвена признања и тако крхак умјетнички углед. Игноришући наметнуте вриједносне обрасце, својим дјелом обезбјеђује највредније, част и сопствену слободу, данас толико ријетку и прогањану есенцију сваког бића.

Денис Бојић
Режисер

1 коментар за Погром 1 – Кости

  1. Dejan

    Au kako dobra knjiga. Čita se u dahu.

Напиши коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *