Свет

Преминуо Уго Чавес!

Како јавља Ројтерс, председник Венецуеле Уго Чавес изгубио је двогодишњу битку са раком и преминуо у војној болници у Каркасу…

Како јавља Ројтерс, председник Венецуеле Уго Чавес (58) изгубио је двогодишњу битку са раком и преминуо у војној болници у Каркасу, саопштио је потпредседник Николас Мадуро у телевизијском обраћању.

Социјалистички лидер био је 14 година на челу Венецуеле.

Чавез се није појавио у јавности нити се огласио скоро три месеца, откада је подвргнут операцији на Куби, што је била четврта операција од када му је болест дијагностификована, средином 2011. године. После операције 11. децембра, појавиле су се вишеструке компликације, укључујући неочекивано крварење и претходну тешку респираторну инфекцију која је, како су званичници рекли, излечена.

Влада Венецуеле раније је саопштила да је Чавезово здравствено стање знатно погоршано због тешке респираторне инфекције. Лидер Венецуеле је прошао неколико исцрпљујућих тура хемотерапијеи радијације, а два пута до сада објављивао је да је излечен. Раније је било гласина да је умро, а опозициони су лидери оптуживали потпредседника Мадура да упорно лаже о стварном здравственом стању председника.

Напиши коментар