Србија

Права слика Прешева: Царују криминал и болештине

Мештани Прешева, посебно оног дела око Железничке станице, у коме је смештен камп за прихват миграната, тврде да ТВ слике које се свакодневно емитују апсолутно не одговарају истини, јер у кампу и око њега царују криминал, разноразни мешетари, болештине, а мештани се већ са првим мраком затварају у своје куће плашећи се за своју безбедност.

Presevo-migranti

„Ситуација је хаотична и обавезно тако напишите. Волели бисмо да се у Улици Васе Смајевића заиста догађа оно што смо видели својим очима током посете премијера Србије: да је све уређено под конац, да нема смећа, да мигранти организовано чекају на упис. Нажалост, истина је потпуно другачија. У овој месној заједници је око 300 кућа и заједно живе Албанци, Срби и Роми и све нас је сада ујединила иста мука, а то је страх“, тврди за „Вести“ Скенде Љимани, председник Месне заједнице Железничка станица.

Према његовим речима, полиција чини све што може како би спречила криминал и лоповлуке, али нема капацитета да се са тим и избори. При том, комуналне службе свакодневно чисте ђубре, али због недостатка радника, оно се гомила због чега прети зараза.

„Пољана која се налази поред наших кућа претворена је у пољски нужник, а мени је пре неколико дана украдено пола дрва која сам спремио за зиму. Краде се и све друго, јер су те крађе свакодневна појава“, истиче Љимани и додаје да је у четвртак увече, када је Прешево погодио јак пљусак, једва успео да „одбрани“ канцеларију у оквиру кампа.

„Мигранти су нагрнули како би се заклонили од кише и једва смо успели да их спречимо да уђу. О овим, за нас огромним проблемима сам писао и општинском руководству, али помоћи нема, само дају обећања“, истиче Љимани.

Лажне слике на телевизији

Неколицина Срба из Прешева са којима су „Вести“ ступиле у контакт, потврдило је ову причу.

„Гледамо на телевизији једно, готово идиличну слику, а у стварности, пред нашим очима се одвија нешто сасвим друго, пакао. Додатни проблем праве и разноразни мешетари, од таксиста до власника аутобуса из целе Србије. Они на лицу места погађају цену превоза до границе са Мађарском, а ту су и разноразни преваранти“, жали се један од ретких Срба из Прешева који није желео да остане анониман.

 

Ђ. Баровић / Вести

Напиши коментар