Досије

Запад је коначно отворено изговорио име свог правог непријатеља – Православље

Ово нећете чути од домаћих тантуза, незналица и оних који се хране „на јаслама“ јеретичких екуменских фондова, професора са некад православног Богословског факултета у Београду, али ово је сушта истина: немојте се чудити кад видите да банкократски вампири – злочинци пале ратне ватре широм света, и не гасе пожаре. Њихов циљ је да људе и народе доведу до очаја, а онда да понуде свог лажног месију, Антихриста.

creation-of-adam-transhumanism-cyborg-600

Иступање Олге Четверикове на међународном симпозијуму „Геополитичка слика будућности“ одржаном од 26. – 27. новембра 2014. године у Москви

Олга Четверикова

Олга Четверикова

Данас смо сведоци велике револуције, која се одвија не само у економској и политичкој сфери, већ, пре свега, у духовној сфери. Нови светски поредак, у мери свог јачања, све очигледније пројављује свој религијски карактер. Ако је раније светска финансијска елита деловала под заставама хуманизма, просветитељства и рационализма, то јест из перспективе чисто секуларног погледа на свет, данас се ова сценографија распада како иструлело ткиво и кроз њу избија права суштина веровања „светских газда“, односно – отворено и свесно богоборство.

Да садашња борба има религијски смисао и позадину, јасно показују активности светских политичара. Запад је раније приказивао себе као борца с „безбожним комунизмом“, „исламским фундаментализмом“, а сада је он, коначно, отворено изговорио име свог правог непријатеља – ПРАВОСЛАВЉЕ. Тако је недавно (у пролеће 2014, нап. Уредништва „Борбе за веру“) један од главних заговорника прикључивања Украјине Европској Унији, шведски министар иностраних послова Карл Билт, изјавио да се последњих неколико година Русија наводно променила на горе. Ако је у првој деценији после распада Совјетског Савеза њена власт изражавала, кроз своју политику, посвећеност западним вредностима и покушавала да ове вредности усади у своје становништво, то се тренутно руско руководство солидарисало са грађанима и учврстило у оштрој опозицији Западу. „Путин, рекао је Билт, – демонстрира приврженост не међународним вредностима, него православним. Поред тога, Православље је опасније од исламског фундаментализма и представља главну опасност за западну цивилизацију. Између осталог и зато што покушава да наметне одређени тип породичних односа и непријатељство према гејевима и трансгендерима“. Другим речима, фактор „исламског фундаментализма“ више није делотворан, већ је почела тотална демонизација слике Русије. То је било потврђено и на септембарском самиту НАТО у Велсу. Западна алијанса је упоредила нашу земљу са ИСИЛ-ом (исламска терористичка организација која делује првенствено на територији Сирије и Ирака), у смислу главне претње по сопствену безбедност. Генерални секретар НАТО Фог Расмунсен, иступајући у бриселском „Карнеги Центру“ 15. септембра 2014. године, појашњавајући ту нову стратешку позицију, изјавио је да се они налазе на прагу нове битке – између толеранције и фанатизма, демократије и тоталитаризма, између отвореног и затвореног друштва. Изјаве западних политичара прегледно се очитују у догађањима у Украјини. Њихова јединственост лежи у чињеници да се тамо нови нацизам појавио у виду грандиозне химере, која је ујединила нацисте, ционисте, либерале, окултисте, екуменисте, паписте и протестанте. Без обзира на зависност од формалне припадности овој или оној конфесији, партији или секти, сви ти људи имају истоветну представу о будућем светском поретку и методама његовог успостављања. И религија им је иста: то је религија тоталитарне власти, у систему у коме је за свакога унапред припремљено место и комадић својине (некоме месо, а некоме кости). Њихов главни и заједнички непријатељ је – Руска Православна Црква и руски свет.

Као резултат свега тога, збацивши маску учтивости, глобална елита је прешла на отворено нацистичке и нељудске методе управљања. Ово што данас видимо у Украјини, – то није рецидив нацизма, већ део доследно спроведеног стратешког плана: велики финансијски кланови мисле да управо тако успоставе Нови светски поредак. Нацизам, који има злокобне, инферналне пројаве, чини део савременог западног погледа на свет. Тиме се објашњава ћутање западних политичара, организација за заштиту људских права, римског папе и осталих „миротвораца“ о нечувеним ратним злочинима који су учињени и који се чине пред нашим очима на југоистоку Украјине.

Пошто је реч о богоборачком погледу на свет, значење текуће светске промене могуће је разумети само у светлу Откровења Светог Јована Богослова. Старац Пајсије Светогорац је рекао: „Данас читати пророчаства – то је као читати новине: тако је све јасно написано“. Заиста, у светоотачким тумачењима Откровења налазе се веома актуелна објашњења.

Наши богослови су истицали да ће установљењу власти Антихриста претходити свеопште одступање, при чему ће материјализам и безбожност бити замењени новом формом мистичког веровања, које ће присиљавати да се долазећи светски управитељ прихвати као човекобог. То јест, у време његовог доласка материјализам и атеизам ће изгубити актуелност, господариће демонски мистицизам и окултизам, сједињени с крајњом развратношћу и неморалом. На тим темељима ће се и појавити Антихрист, који ће стећи популарност на тај начин што ће у моменту владавине социјално-економског и политичког хаоса себе прогласити за обновитеља историјске државности – иступајући као конзервативац и контрареволуционар. Но, у стварности његова идеја ће се показати још револуционарнијом. Антихристов план је – деловање, мисија путем магије, као што ће се суштина његове власти огледати у магијско-мистичкој страни управљања. Истовремено, најављени државотворни преображај биће пуко средство.

Папа је пустио, са једном девојчицом и једним дечаком, два голуба мира за Украјину, која гори у некој врсти грађанског рата. Голубове је напала једна врана и један галеб – те фотографије пренео је читав свет. Зашто? Какво је то знамење? Ове фотографије су јасна порука православнима – не верујете папиним молитвама за мир. Он је јересијарх који у срцу носи, по службеној дужности, демона раздора и неслоге, и сваки његов „благослов“ јесте проклетство!

Папа је пустио, са једном девојчицом и једним дечаком, два голуба мира за Украјину, која гори у некој врсти грађанског рата. Голубове је напала једна врана и један галеб – те фотографије пренео је читав свет. Зашто? Какво је то знамење? Ове фотографије су јасна порука православнима – не верујете папиним молитвама за мир. Он је јересијарх који у срцу носи, по службеној дужности, демона раздора и неслоге, и сваки његов „благослов“ јесте проклетство!

Раније је било тешко замислити како ће се све то догодити. Но, с развојем информационо-дигиталних технологија глобална елита је стекла реалне инструменте за контролисање људи, примењујући притом окултне методе управљања. И није реч о индивидуалном завођењу и идеолошкој индоктринацији појединих људских група и класа, већ покушају стварања глобалне антицркве. Због тога у последње време можемо приметити инвазију окултизма у свим сферама – економској, финансијској, политичкој, управљачкој, културној и образовној (биоскоп, музика, литература, телевизија и естрада). Луциферијанска симболика се отворено намеће. Све је усмерено на фундаменталну промену човекове свести и његове душе, а, у коначном исходу, – на рашчовечење. Нема никаквог просветитељског и хуманистичког пројекта који може да изврши тај задатак, али окултни садржај свог погледа на свет глобалне елите још не могу да објаве.

И зато се данас пред нашим очима под видом „еволуције“ хуманизма одвија његово уништење. Хуманизам се замењује трансхуманизмом, који не прокламује за свој циљ развој скривених човекових могућности, већ превладавање његове људске природе, превладавање несавршеног тела и слабог разума и излазак у ванљудско. Након стадијума трансхуманизма, човек мора да се преобрази у „постчовека“. Да би се ово постигло, планира се употреба најновијих научних нано-, био-, информационих и когнитивних технологија, то јест оних технологија које се данас налазе у основи функционисања информационог друштва.

Зашто говоримо о самоуништењу хуманизма? Хуманизам за највиши циљ прокламује „људска права“. Сада је у „људско право“ укључено право на потпуни преображај човека, његово превладавање, т.ј. – укидање. Из тог разлога се не само хришћанство, већ и просветитељски хуманизам не уклапа у планове твораца идеје „глобалног управљања“.

„Постчовек“ или „надчовек“, по схватању „трансхуманиста“, биће бесполни киборг испуњен имплантима, који ће се размножавати помоћу вештачке оплодње, имајући притом могућност да егзистира у разним „телима“. Главна тежња је – достизање бесмртности (биолошке и „дигиталне“) и стварање „суперразума“, према коме ће човек бити створење нижег нивоа. Иако трансхуманизам представља широк покрет (међу чијим учесницима се налазе чланови разних група – од атеиста и окултиста до мормона и псеудобудиста), водећу улогу у његовом ширењу играју отворени богоборци. Није случајно да је један од истакнутих трансхуманиста Макс Мор, насловио један од својих програмских чланака „У славу ђавола“ (у њему је изложена древна теософско-гностичка идеја о борби „носиоца светлости“ Луцифера – сатане или ђавола – против Демијурга, који је наводно створио несавршени свет и бацио човека у таму незнања).

Трансхуманистички пројекат вуче своје корене из система окултистичких погледа на свет, заснованих на пантеистичким виђењима и упијању лажних учења кабале, гностицизма, хиндуизма, будизма и древних источних религија. За православне вернике је очевидна демонска природа овог погледа на свет. Из тог разлога, главни удар мора бити усмерен управо на Православље, али се он неће одвијати јавно, него тајно.

Најпре, – преко раскољавања православног света, и на првом месту – православног руског света. А потом, преко разводњавања православног учења на свим нивоима (од догматике до етике). Ово се посебно чини путем афирмације универзалног принципа толеранције, утемељеног на „Декларацији о принципима толеранције“ коју је 1995. године усвојио УНЕСКО. Овај документ се схвата као „одрицање од догматизма и од апсолутизације истине“, уместо чега се за јединствену норму прокламују међународни правни акти у области права човека. Уколико су хришћанске вредности у супротности са правима човека, загарантованим међународно-правним актима, оне морају бити одбачене. Но, ми видимо да су последњих година усвојене декларације и резолуције у области права човека, које су усвојиле међународне организације (Декларација о правима човека, сексуалној оријентацији и гендерном идентитету из 2008. године, Резолуција Савета за људска права ОУН из 2011. године о правима човека, сексуалној оријентацији и гендерном идентитету, као и многобројне резолуције Савета Европе), апсолутно неспојиве с нормама хришћанског морала.

Заправо, толерантност је постала начин реализације старе масонске формуле „ред из хаоса“. Као што је писао Х. Порсиати, један из високопозицонираних посвећеника, „девиза ‘ред из хаоса’ представља синтезу масонске доктрине и њену главну тајну. То значи да ‘велико дело’ може произаћи само кроз стање разлагања и растварања и учи да се до Новог светског поретка може доћи само кроз вешто организовани хаос“.

При том, разарању и урушавању подлеже све: економија, финансије, државни суверенитет, управљачки и образовни систем, наука и култура. Морају бити покварени хришћанска догматика и етика, које сада покушавању да „разводне“ у другим религијама, које се у датој етапи користе за подривање вере у Истинитог Бога Творца и Оваплоћење Бога Логоса, а које ће касније бити укинуте. Управо у томе је смисао глобализације – у тоталном разарању, рушењу и успостављању хаоса. Глобализација не ствара нови поредак (и у несхватању те чињенице је основна грешка оних који глобализацију, из незнања, подржавају), њен задатак је чисто деструктиван; крајњи резултат тог процес биће свеопшта криза, у условима у којима треба да се појави онај који ће прогласити себе за „спаситеља“ и успоставити „нови поредак“.

Зато морамо бити трезвени, бдити и јачати у вери!

 

Извор: Часопис „Православни Крст“ бр. 3 (123) (од 1.фебруар 2015. године)

Превод са руског: „Борба за веру“

Коментари (4)

 1. Васиљка Дожић каже:

  Амерички конгрес је донео закључак -савет за нацвионалну безбедност САД -да је Православље насрочито Православна Русија НЕПРИЈАТЕЉ број 1 САД!Директива бр.20/1 од 18 Августа 1948 године,и да се Нови светски поредак мора стварати -на рачун Русије-против Русије-и на остацима Русије.Исто то је потвђено и у књизи Бжежинског-Кисинђера и у Комитету 300-у свакој од тих књига ће те наћи да је Православље непријатељ број -1 САД.Крајем 2002 године приликом посете наших новинара папи-Ватикану са високом делегацијом СПЦ-Валтер Каспер им је отворено рекао -да нема уједињења Европе без уједињења душа-,затим овај ауторов навод јесенас Карл Билт-Православље је највећи непријатељ западне цивилизације.Смешно је написати да су сад отворено рекли -хиљадама година се та мржња доказује речима и делима-и једини који је то схватио је председник Русије Велики Владимир Путин!!!

 2. miki каже:

  danas je tesko biti srbin ma de bijo

 3. Миро каже:

  Хвала западу на отворености да знамо шта нам је чинити за сопствени спас. Нема средине: или – или. Што значи нема ништа од тога бити православац а истовремено додворавати се западу његовим сотонистичким материјалним вредностима. Или – или значи још и то: За Господа или пртив Њега. Нема средине.

 4. gaga каже:

  Ljudi neznaju sa kim imaju posla papa ima titulu Pontiphex maximus znaci Vrhovno i univerzalni vladar! Tu titulu su nosili Rimski Avgusti carevi!Katolicka crkva je sekta!Liturgija u isticnoj pravoslavnoj katolicanskoj crkvi to je pravi naziv za nas pravoslavne se satoji iz 2 dela to je Anamnesis i Epiklizis.Anamnezis opisuje zivot Isusa Hrista a Epiklizis je poziv Svetom Duhu da sidje na Apostole tj na moleci narod pastvu i kler.U Rimo katolickoj crkvi nema Epiklizisa sve je Anamnezis!od &0 godina oni su jako priblizavali svoje liturgijske Mise pravolsavnoj crkvi! na zalost postoji i jedan treca crkva a to je Unijatska i vecina Srba nema pojma sta su to Unijati i upravo ta zamka moja se zove Unija je opasna za pravoslavne.Ja sam jednom od jedne casne setsre u becu cuo ma sve ce biti u redu smao vi prihvatite uniju! ja sma bio u soku sto znaci da oni to pripremajupo odavno

Напиши коментар