Србија

Темплари оскрнавили православну цркву у Бечеју!

Удар на православне светиње од стране ватиканских пацова

templari

Папини предрадници: темплари, илуминати, масони, „Опус Деи“, малтешки витезови; једном речју – сатанисти.

Ко су темплари?

Витезови Темплари или пуно име „Ред сиромашних витезова Христа и Соломоновог храма“, основао је Хуго де Пејенс. Темплари су организовани као манастирски ред, следећи правила која је за њих створио Бернар од Клервоа, оснивач Цистерцијанског реда и везују се за тзв. Крсташке ратове.

Крсташки ратови били су војни походи римокатолика из Западне Европе, које је организовао Ватикан-папа, са сврхом да Јерусалим и Свету Земљу ослободе од муслимана. Временом су ови циљеви постали само оправдање за свеопшту пљачку Палестине, Јерусалима, Византијске империје, Константинопоља и Свете Горе где су многи манастири опљачкани, опустошени, чак и монаси убијани (св. Зографски мученици).

У одбрану Свете Горе од пљачке и злочина темплара, устао је Србски Краљ Милутин и после трогодишњег рата протерао их је са Свете Горе. У том рату се посебно истакао игуман Хиландара Данило, касније Архиепископ Србски.

У тим Крсташким ратовима, темплари су у име папе, отели велики број моштију и других светиња, затим огромну количину блага и све тo однели у Западну Европу.

Темплaри су освојили одређене територије и установили, углавном, краткотрајне државе, у којима су уместо локалних Православних епископа и свештеника довели са Запада латинске бискупе и латинско свештенство директно подвргнуте римском папи.

Темплари су починили бројне свирепе злочинe према према православном становништву.

По престанку Крсташких ратова, ред Темплара је прерастао у Европи у ред банкара који су били оличење зеленаштва. Благо које су опљачкали на Истоку чинило их је врло моћним. Темплари су били добро повезани и убрзо су постали битан фактор на међународној политичкој сцени тог времена. У том времену добили су неколико повластица од римског папе, које су им дозволиле, између осталог, да убиру порезе у подручјима која су била под њиховом контролом, производећи њихов брзи успон.

Темплари имају велику улогу у ритуалима и оснивању различитих грана модерних масона. Шкотски ред, који је формиран у Француској у осамнаестом веку, се ослања на Темпларе у многим ритуалима. Ред Де Молеа је још једна масонска организација која је повезана са Темпларима. Друга грана масона, Јоркширски ред, захтева од својих чланова да буду хришћани. И у том реду многи ритуали и обреди су преузети од Темплара. Темплари су постали окружени легендама које садрже тајне и мистерије. Најпознатије су оне које говоре о Светом гралу, Заветном ковчегу, и тајнама грађења.

Погледајте снимак који приказује како ватикански пацови темплари скрнаве православну цркву у Бечеју:

Коментари (3)

 1. Ненад каже:

  Србске цркве се радовно извргавају руглу тако што свештеници и архијереји доводе ромокатолике и муслимане а канон каже : 6. правило лаодикијског Сабора: Не сме се допуштати јерезицима који остају упорни у јереси да улазе у дом Божији.

 2. Panter_Panta каже:

  2 stvari mene ovde zanimaju… 1. zasto ovo dozvoljava svestenstvo pravoslavne crkve i kome je u crkvi u interesu da templari na ovaj nacin promovisu i prihvataju u svoj red nove clanove? (posto je katolicki red u pitanju) 2. kada su templari poceli da se krste sa tri spojena prsta??? (?!?!?!?!?!?pravoslavni templari?!?!?!?!?)…zna li bilo ko o cemu se ovde tacno radi???

  1. Ненад каже:

   Овде се ради о екуменизму, религији антихриста. Темплари су сви из династије Карађорђевић осим принца Петра и принца Александра најстаријег сина кнеза Павла. Нису само тепмплари ти који улазе у Цркве и, противно канонима присуствују литургијама. Пример је и капела Св. Симеона мироточивог у београдској Патријаршији. Ту капелу СПЦ уступа на коришћење протестантима англиканске провенијенције, који су познати и по томе што венчавају хомосексуалце. Иначе, патријарх Павле је присуствовао англиканским мисама у тој капели. Литургијама присуствују и римокатолички и муслимански свештеници и хоџе. У Сарајеву се одавно служе “заједничке молитве за јединство кршћана”, “православних” и римокатолика. Патријарх Павле је присуствовао заупокојеној миси папи Јовану Павлу Другом у београдској катедрали.”Патријарх” Иринеј је са неким епископима палио свеће у Синагоги што се по канону кажњава свргнућем и одлучењем од Цркве. Проблем Срба је што су неуки по том питању и што НЕ ЖЕЛЕ да прихвате истину. Не желе да прихвате чињеницу да епископи СПЦ нису безгрешни.

Напиши коментар