Србија

Пајтић запослио 2.000 људи из ДС!

Бојан Пајтић је за четири месеца удомио чак 600 кадрова ДС који су, после промене власти на локалу, остали без посла

Премијер лажне Владе Војводине Бојан Пајтић напрасно је почео да дели радна места и у покрајинској администрацији сада је запослено више од 2.000 људи. Према незваничним информацијама, крајем 2012. године у покрајинској администрацији било је око 1.400 запослених, што значи да је у протекла четири месеца удомљено више од 600 људи! Груба рачуница показује да само за плате месечно оде најмање 100 милиона динара, пошто је просечна зарада у државној управи око 50.000 динара.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић тврди да је покрајинска влада сада „сигурна кућа за кадрове ДС, нарочито у протеклих осам месеци, откако су почели да губе власт по општинама“.

– Под Пајтићем је запошљавање буквално експлодирало. Моја процена је да сада има више од 2.000 запослених. Ко год је од покрајинских функционера ДС остао без посла, удомљен је у покрајинској влади или пратећим секретаријатима, фондовима, агенцијама, јавним предузећима – наводи Вучевић и као сликовит пример издваја бившег градоначелника Новог Сада Игора Павличића, који је сада саветник у „Водама Војводине“.

– Људи немају физички где да седе у Бановини (зграда покрајинске владе у Новом Саду) и зато многи и не долазе на посао. Лудило потпуно. Покрајинска влада је најкомотнија власт у Србији. Нико их не контролише, ништа не раде, немају никакву политику… Тој бахатости мора да се стане на пут – каже Вучевић.

У Пајтићевом кабинету нам је речено да се само у лажној Влади Војводине у радном односу налази 1.000 лица, али нису хтели да открију колико је људи запослено у покрајинској администрацији.

Вучевић: Пајтићу, прихвати ТВ дуел!

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у отвореном писму поново је позвао лажног војвођанског премијера Бојана Пајтића на ТВ дуел, на било којој телевизији с националном фреквенцијом.

– Уместо што ћутите, боље би вам било да прихватите позив јер грађани Војводине, чији сте Ви неприкосновени лидер били у претходних 13 година, имају право да сазнају истину, а сложићете се, ми смо ту баш због тих грађана и наша је обавеза да им објаснимо све наше поступке. Велики господине Пајтићу, ја нисам, веровали или не, поштовалац Вашег лика и дела, а ипак сам се дрзнуо да живим у Новом Саду, и то Вам и данас понављам и још једном Вас уверавам да Ви мене не треба да се плашите – рекао је градоначелник Новог Сада.

Пајтић: Покрајински избори 2016.

Бојан Пајтић поновио је јуче да се покрајински избори могу расписати искључиво на основу образложеног захтева војвођанске владе, односно у случају губитка парламентарне већине.
– Влада има двотрећинску већину у скупштини, што значи да ћемо најскорије покрајинске изборе одржати у 2016. години – рекао је Пајтић за свој омиљени лист Мађар со.

Због Пајтићеве декларације о уставности и законитости Војводине, која је оцењена као сепаратистичка, група странака са СНС на челу затражила је његову оставку и расписивање покрајинских избора. У току је акција потписивања петиције с тим условима.

Коментари (2)

  1. pencic goran каже:

    eps na sud javnosti sramota narod da finasira neradnike SRBIJA

  2. Данко Б. Марин каже:

    То му је паравојна формација… Покушао је и неку тајну службу да оснује – шта би од тог циркуса?

Напиши коментар