Србија

Овако је ДС пљачкао Развојну банку

Полиција открила умешаност функционера ДС у ненаменско давање кредита „Слоги“ из Каћа. Власник предузећа сумњичи се да је незаконито присвојио земљиште вредно чак 320 милиона евра!

Демократска странка потпуно ојадила Развојну  банку Војводине.

Демократска странка потпуно ојадила Развојну банку Војводине.

Демократе ојадиле банку!

Полиција је завршила истрагу о узимању кредита који нису враћени Развојној банци Војводине, и ускоро се може очекивати да ће повући неке конкретније потезе.

Она је открила да је сумњив кредит узело предузеће „Слога“ из Каћа, чији се власник сумњичи да је украо 328 хектара земљишта, вредног око 320 милиона евра, сазнаје Курир.

Главница није враћена 

Суштина је да је откривен метод по ком се радило. Узимали су кредите које нису ни намеравали да врате. На пример, узму шест милиона евра, овима који су им одобрили кредит дају пет, а са оних милион поплаћају своја тренутна дуговања, и никоме ништа. Ниједна главница није враћена! Примера ради, кредит добије власник хотела, а хотел на који је уписана хипотека за кредит РБВ већ је био под једном хипотеком. Тако је банка остала и без пара и без хотела. И тако укруг. Уопште нису постојале гаранције да ће сви ти кредити бити враћени – каже одлично обавештени извор Курира и додаје да је у свему учествовао високи функционер Демократске странке.

Спорно и 360 милиона

– Зато су у ДС много нервозни ових дана – каже он.
Како је Курир раније писао, споран је и кредит од 360 милиона динара који је Развојна банка дала Демократској странци, и то уочи избора. Управни одбор РБВ одобрио је тада Демократској странци да рок за враћање кредита буде продужен са шест на 42 месеца, уз месечну камату од 1,4 одсто! Гаранција за кредит је решење о административној забрани на страначки рачун.

Шћекић још у САД

Инспектори радне групе Управе криминалистичке полиције МУП Србије су 20. фебруара, у сарадњи с Тужилаштвом за борбу против организованог криминала, ухапсили 10 особа осумњичених за учествовање у незаконитом присвајању 328 хектара земљишта у државној својини, у вредности од око 320 милиона евра. Слободан Шћекић (51), власник и председник Управног одбора фирме „Слога Каћ“, није приведен јер је у САД. Полиција га сумњичи да је незаконито постао власник спорног земљишта.

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    P sta ima nesto dobro i koonda profitira ili po sistemu ovde gde ste vi staliovi novi sto su dosli da produze a da nesto sprece sacuvaju ili da prmene nema od nikoga.

Напиши коментар