Србија

Отворено писмо генералу Љубиши Диковићу, начелнику Генераштаба војске Србије

У гостовању на РТС у јутарњем дневнику изјавили сте да ће Војска Србије поступати по наређењу легитимне власти, чиме сте се практично изјаснили за велеиздају уместо да сте стали у одбрану Устава и ухапсили Владу Републике Србије. Ваша изјава другим речима представља изјаву о саучесништву у издаји националних интереса, у издаји државе и народа, у гажењу Устава Републике Србије и Закона о Војсци Србије. Ко Вас је за то овластио генерале Диковићу?

Зато се иде на суд, господине генерале.

Поред тога, Ваша изјава представља и претњу народу иако Вас тај исти народ плаћа за функцију на коју сте грешком доспели, или сте можда зато и изабрани на функцију са које ћете бранити издајнички режим и комадање сопствене земље.

По Уставу и Закону о војсци, Војска Србије има само две утврђене дужности; да сачува Уставом утврђени друштвени поредак и територијалну целовитост Републике Србије, а не да чува издајнички режим који се својим потписом одриче дела територије Републике Србије. Војска Србије има дужност и обавезу да спречи, одбрани и ухапси сваког ко покуша да разбије територијалну целовитост Републике Србије.

Издали сте народ и државу 1991. године, Ви и сабраћа у униформама ЈНА. Нашу децу сте препустили  словеначким зликовцима да их стрељају метком у потиљак, а што је још страшније, до данашњег дана нико од вас у униформама није подигао оптужницу за смрт преко сто војника и старешина ЈНА.

Издаја у осталим бившим републикама била је још страшнија, јер сте поред ЈНА и њеног наоружања, злочинцима препустили и српски народ са нејачи на вековним просторима.

После бомбардовања од стране највеће терористичке организације на свету, опет сте Ви са сабраћом у униформама издали народ и Србију, дозволили сте окупацију Србије, укидање стајаће војске и уништавање комплетног наоружања.

Страна војна сила се налази у Србији, користи све војне ресурсе уз Ваше лично одобрење, јер Вам нико не може издати такво наређење, чиме сте практично Ви лично потписали и прихватили капитулацију.

Сада сте, Вашом изјавом на РТС, постали и гарант велеиздајничке одлуке Владе Републике Србије усмерене на територијално комадање сопствене државе и запретили народу да ћете му се супротставити у одбрани издаје.

Да ли сте свесни Ваше одлуке о саучесништву у издаји сопствене земље генерале Диковићу?

На част и образ Вас нећу позивати, да их имате не бисте дали такву изјаву нити учествовали у издаји сопствене земље, него бисте бранили Устав и територијалну целовитост Републике Србије,  али Вам зато постављам питање, да ли знате да се пензионисаним генералима забрањује ношење униформе Војске Србије, укида пратња и заштита?

Где ћете онда генерале Диковићу? Да ли ћете смети изаћи на улицу међу народ који сте издали? Да ли сте питали сопствену породицу да ли је спремна да носи жиг Ваше издаје док је света и века?

Три пута сам у последње две године ишао потпуно сам на Народну скупштину испред које сам прозивао полицију и Војску Србије тражећи од њих да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе. Два пута су ме због тога хапсили, а трећи пут су ме оставили на слободи. Зар не видите да се расположење полиције, можда и Војске Србије, мења, господине генерале?

Времена још има генерале Диковићу, да останете човек и да оперете љагу са свог имена због раније издаје. Ако сте се 1991. године правдали да сте били партијска војска, ја Вас сада питам чија сте данас војска? Чије интересе данас  браните? Народа Србије свакако не. Основна људскост налаже да се онда бар ставите на платну листу налогодавца издаје, а не да од народа који издајете узимате новац за своју не малу плату.

Велеиздаја не застарева г. генерале, народ ће Вам овог пута судити будете ли опет погазили Устав и издали сопствени народ.

Размислите о томе, г. генерале, ако већ нисте о свом образу и части српског народа.

 

Никола Алексић

Напиши коментар