Србија

Обрачун после избора: или ће властодршци наставити да пљачкају народ, или ће народ рећи – доста

Пише : Милица Грабеж

Нова владајућа коалиција спрема масовни линч најсиромашнијих грађана Србије, али и ликвидацију доброг дела оних који још некако преживљавају. Да би намирили своју болесну похлепу за новцем, али и попунили рупе у буџету који је планиран само на основу смешне приче о три милијарде долара „које ће доћи“ из Уједињених Арапских Емирата, нови српски владари се спремају да још суровије опљачкају народ.

Њихов корбач којим ударају по голој кожи гладних су јавна комунална предузећа. Ова страначка упоришта, праве тврђаве у којима се прикупља новац од вишеструко опљачканих, спремају се да своје утериваче и батинаше свом силином усмере на немоћне и гладне.

Грађане Србије не чека ништа добро после мартовских избора 2014. године. „Болни резови“, како их најављују властодршци, значе да ће се терор над сиромашнима наставити још већом жестином. Спремају се драстична повећања цене струје, гаса, хране, одеће, обуће, превоза…

Извесно је, ко год буде на власти, спровешће „болне резове“ на такав начин да ће половина Србије бити осакаћена, јер неће имати пара ни за биолошки опстанак. Суморна статистика говори да је до почетка 2014. године, више од 200.000 људи већ „опсервирано“, заправо, поробљено од стране страначких милиција са сертификатима приватних извршитеља, заправо, „државних утеривача дугова“. И све по закону!

Пребацивање надлежности судова на приватне извршитеље само су један од проблема који је собом донео злогласни Закон о извршењу и обезбеђењу (ЗИО), који је 2012. године увео приватне извршитеље у систем наплате дуговања. Према овом Закону, жалба и други правни лекови, као и нови докази, не заустављају извршење! Чиме онда сиротиња да се брани ако већ нема коме да се жали?

Законом о обезбеђењу и извршењу није прописана граница принудне наплате, нити је одређено да грађанин може задржати у стану основне ствари за своје укућане. Такође, ни Институт личног банкрота у Србији није предвиђен, тако да је грађанин у овој земљи потпуно незаштићен.

Могу да му раде шта год хоће. Није далеко ни дан кад ће прорадити и приватни затвори приватних утеривача који ће за рачун државе да пљачкају и поробљавају. Истовремено, полиција противзаконито пружа асистенцију овој криминалној активности. Наиме, по члану 3 Закона о полицији, она приликом извршења пружа помоћ државним органима, али не и приватним лицима! У овом случају, све је супротно том закону.

Због свега тога, на видику су обрачуни грађана са незаситим апетитима властодржаца и њиховим војскама. И то неће спровести никакви екстремисти нити „страни фактор“ уз помоћ тајкуна, него гладни и опљачкани људи, они који више немају шта да изгубе у последњем покушају да преживе пакао српске транзиције и дивљаштво однарођене банде која себе зове политичком елитом.

Да је то тако говори и случај Београђанина Зорана Цветковића, коме је почетком фебруара месеца на плату стављена административна забрана због дуга „Инфостану“ у износу од 1.132 динара. Зоран је приватном извршитељу, који је на себе преузео принудну наплату, морао да плати чак 14.452 динара, што је преко 1.300 одсто више од главнице дуга! Од тог износа приватном извршитељу иде чак 8.640 динара на име награде и састављања захтева државном органу. Какво је насиље у питању, говори и податак да је бивши директор „Инфостана“ ангажовао свог пријатеља, адвоката, да утерује дугове, како би, ваљда, заједно у здрављу и весељу, трошили провизију од отимачине.

Осим што су нападнути од приватних извршитеља, од принудне наплате већ искључене струје, или гаса, за неплаћене комуналне услуге, стотине хиљада пензионера, са минималном пензијом, мораће да убудуће живе од једне трећине пензије, јер ће им доживотно бити плењене остале две трећине, и живот ће морати да поживе са шест до седам хиљада динара, а неки и са још мање. Може ли се живети са 50 евра месечно, у земљи у којој је хлеб скупљи него у европским градовима?

На власт, очигледно је, долази једна плаћеничка чета која је спремна да отварање концентрационих логора и губилишта. Хоће ли се у Србији масовно умирање спровести ћутке?

Болнице нам личе на кланице. Којим новцем да старији, незапослени и пензионери купе лек?

Сиромашна Србије узима кредите да би трасирала терен да, евентуално, арапски шеици граде своје палате и џамије на Сави и Дунаву. Да је реч о опасним типовима, сведочи и чињеница да они који се спремају да нас зајашу нигде у Европи нису радо виђени, осим у Бриселу, да потписују капитулацију. Села су нам пуста, а њиве непооране. Чекају на продају.

Извор: Таблоид

Коментари (1)

  1. dejan каже:

    Napredna stranka napredni privatni izvrišitelji,otimanje od naroda. Nikom nije gorela do zore. tamara pavković mi je otela 10.000 din Dragana stojkov mi otela 10.000 din biće svašta.

Напиши коментар