Војни полигон

Објављени су снимци операције руских специјалних јединица у Сирији

О активностима снага за специјалне операције на Блиском истоку новинарима је говорио један од команданата специјалних снага у чину пуковника.

https://youtu.be/zgkRcwxidbE

Телевизија „Россия 1″ објавила је снимке борбених операција руских јединица специјалне намене у Сирији. Приказани су јединствени кадрови са „жаришта” начињени камерама за надзор, термовизијским камерама и другим средствима за праћење међународних терориста.

У телевизијском прилогу најпре је приказана акција руских специјалних јединица на територији Русије на хапшењу групе која се бави регрутовањем људи за ИД , а затим и кадрови операције руских специјалаца у Сирији.  

О активностима снага за специјалне операције на Блиском истоку новинарима је говорио један од команданата специјалних снага у чину пуковника, чији лични подаци нису објављени због безбедности. Према његовим речима, управо су руски специјалци ликвидирали најозлоглашеније вође терориста. Они су такође били веома успешни у уништавању пикап-возила са митраљезима великог калибра или са ракетним системима, као и група бомбаша-самоубица које су се припремале за нападе на контролне тачке сиријске владине снаге.

Осим тога, први пут је приказана примена гусеничних робота наоружаних противтенковским ракетним системима са навођеним ракетама.

Министарство одбране Русије је објавило да је за протекла 24 сата 728 терориста положило оружје и предало се владиној војсци. Од почетка операције ослобађања Алепа из источних рејона града је изведено преко 78 000 цивила, а у том периоду се предало преко 1300 терориста. Тренутно сиријска војска под контролом држи већ 93% територије Алепа, ослобођена су 52 кварта у источном делу града.

 

Руска реч

Напиши коментар