Војни полигон

„Ратник-2“ ће добити камуфлажну униформу која мења боју

Следећа генерација борбене опреме „Ратник-2“, која би могла да замени опрему „Ратник“, добиће вероватно камуфлажну униформу која мења боју и панцире са уграђеним енергетским снабдевањем, саопштио је у четвртак, 10. септембра, члан колегијума војне индустрије Олег Мартјанов.

ratnik-2

„За стварање неке нове опреме потребно је анализирати постојеће технологије и уложити време у стварање технологија које омогућавају да се добију принципијелно нови материјали. То су камуфлажни материјал који мења боју, који је неприметан на ултраљубичастом светлу, то су панцири који су знатно лакши од ранијих модела и функционишу по новим принципима“, објаснио је Мартјанов, а преноси „Взгляд”.

Он је истакао да „панцир будућности“ може да добије уграђен систем напајања и снабдевања енергијом.

Мартјанов је изјавио да ће се модернизација опреме „Ратника“, која је прошле године почела да се користи у руској војсци, наставити.

„Министарство одбране доноси одлуке о резултатима државних испитивања ових иновација и оне се већ уводе у наоружање као додатак оној опреми која је створена у оквиру ’Ратника’“, изјавио је Мартјанов током конференције о роботици. Он је додао да Министарство одбране тренутно нема озбиљних замерки на борбену опрему „Ратник“.

 

Руска реч

Напиши коментар