Војни полигон

Ево шта је задатак Војске Србије на НАТО вежби усмереној против Русије!

Вест да српска војска учествује на војној вежби НАТО „Заједничко решење 4“ чији је циљ утврђивање одбране балтичких земаља, попут Летоније, Естоније, Литваније и Пољске изазвала је различите реакције у Србији. Ове вежбе које трају до 6. јуна многи карактеришу као војне вежбе НАТО-а против Русије, а занимљиво је да је Македонија одбила учешће у њима о чему више можете прочитати ОВДЕ.

Srem-2014

Осим бројних негативних реакција на интернету због учешћа Србије у вежби усмереној против Русије било је и шаљивих коментара на ангажман српских војника у овој акцији НАТО.

– Па наша војска , војске Црне Горе и Молдавије ће тамо на тој вјежби глумити војску Русије… Слично су пре неколико година припадници ОС БиХ у Немачкој глумили Талибане – написао је у коментару један од читалаца Правде који се потписао као Милош.

Да ли ће наши војници глумити руске агресоре или ће јуначки бранити Балтик од Путина ускоро ћемо сазнати.

На војним вежбама које ће се одржати на полигону САД у Хохенфелсу у Немачкој, одржаће се највеће војне вежбе ове године а у њима ће учествовати преко 4.700 војника и 13 земаља чланица НАТО, међу којима Албанија, Бугарска, Хрватска, Чешка, Данска, Италија, Летонија, Румунија и Словенија. У вежбама ће учествовати и три земље партнери НАТО-а, Молдавија, Црна Гора и Србија.

 

Извор: Правда

Коментари (3)

  1. slavko каже:

    amerika otela deo srbije kosovo i beograd mora ici za njom

  2. Зоран требињац каже:

    Kоје земље а какви још и ратници!!! Све бедник до бедника!!!

  3. slavko каже:

    izmedu nata i komunista nema nikva razlikaoni su saveznici od 1950 godine tito saveznik sa amerikom pa i deca nastavljaju prijateljstvo

Напиши коментар