Приче ветерана

Најбољи снајпериста Легије странаца је Србин из ЈСО!

Пише: Легионар

Бивши припадник Јединице за специјале операције (ЈСО) је после расформирања те јединице прешао у Жандармерију. Искусан припадник ЈСО који је прошао рат на Косову и све муке које су их сналазиле (познате и непознате) није могао да остане у тој формацији због, како каже, лошег односа међу људима са којима је почео да ради, недостака искуства и професионалности.

goksi

Одлучио се на најтежу животну варијанту, пријавити се у Легију странаца и служити другој држави и другој служби, односно формацији.

После свих процена и испитивања примљен је у ту велику породицу, кренула је обука и све остало што иде за време прва 4 месеца основне обуке. После обуке је тражио да пређе у 2. REP и као најбоље рангиран то је и добио. У тој регименти је опет морао да се привикава на друге људе, правила, традицију која тамо влада итд.

Старешине које су радиле са њим су схватиле да има велики потенцијал, да зна више од осталих, да добро познаје војнички позив и да није као остали легионари, па је убрзо одрадио стаж за капорала (десетар код нас), а после и многе друге стажеве.

Вредан, способан, добар спортиста заслужио је поверење старешина и понуђено му је место снајперисте (пре тога је био у компанији за борбу у урбаним условима). Врло брзо је оправдао поверење које му је поверено и доказао је да се врло добро сналази у улози снајперисте.

Пракса и знање које је имао пре Легије су му добро дошли и убрзо је постао један од водећих снајпериста у 2. падобранској регименти (2. REP). С обзиром на своје знање и искуство, постао је најбољи снајпериста у Легији странаца.

g1

g3

g2

Коментари (13)

 1. 124C41 каже:

  Да сам искусан, као овај бивши припадник ЈСО, никад не бих отишао у Легију странаца, једино где бих отишао је у руски Спецназ “Алфа”. Никада не бих отишао да служим било ком огранку НАТО-а,никада.

  1. Adi каже:

   Koliko ja znam u ruske jedinice, se ne može ići, ako nisi državljanin Ruske Federacije, kao u legiju, zato je legija stranaca :).

  2. Драгуљче каже:

   Добро је па ниси пошто код браће Руса не може странац да постане део спец сназа

 2. Тања каже:

  Да, али руска Федерална служба безбедности – „Алфа“ учесник је Светских купова јединица полиције и војних снајпериста из целог света, као што су Немачка, САД, Велике Британије и других земаља чланица НАТО. Сигурно схваташ? Ту нема будала да кажу нећемо такмичење са њима зато што долазе из земаља чланица НАТО-а. Зато ниси искусан.

 3. Aleksandar каже:

  U legiju se ne ide zbog para

 4. vuki каже:

  svaka čast..čovek dve elitne srpske jedinice a sad najbolji u legiji…

  1. vuki каже:

   tj tri nisam računao žandare….

 5. boban каже:

  covek je profesionalac , a neznam dali ruske alfe primaju u svoje redove druge drzavljane , svaki respekt za svakog pripadnika JSO jer su radili kvalitetno svoj posao ,, svaka cast za jedinicu,,

 6. boban каже:

  sada mozda shvatate koliko je ta za vas famozna jedinica bila potrebna srbiji , vojsku su nam unistili policija losa jedina oruzana formacija koja je postovala svoj kodeks casti , pa na kraju im pripisase razna dela ubistva kako su jadni ovi nasi politicari cim osete da neko voli srbiju odma ga sklanjaju , da im nebi smetao u unistenju srbije i srpskog naradoda

 7. Deki каже:

  Umesto da se ojacava srpska vojska i policija ,najbolji odlaze ili bolje reci bivaju proterani iz Srbije.
  Svaka cast momku samo se nadam da legija nece doci u Novorusiju.
  Drugo za one koji neznaju , u 2015 ce se moci doci u Rusiju,Putin je objavio da ce napraviti pandan legiji stranaca.
  KOga zanima moze da nadje na internetu.
  Imao sam srecu da se borim rame u rame sa Alfama, momci su uzeli odmor od mesec dana i dosli da pomognu.
  nazalost jedan deo ih se nije vratio ali to su borci u pravom smislu te reci.

  1. ЈЕДИНИЦА каже:

   Тачно тако! Ми смо први писали о формирању руске легије странаца још прошле године, када нико није знао о томе

   Ускоро руска легија странаца
   http://www.crveneberetke.com/uskoro-ruska-legija-stranaca/

   А онда је Путин почетком ове године (2015) позвао странце у руску војску

   РУСКА ЛЕГИЈА СТРАНАЦА: Владимир Путин позвао странце у своју војску!
   http://www.crveneberetke.com/ruska-legija-stranaca-vladimir-putin-pozvao-strance-u-svoju-vojsku/

 8. uzicanin каже:

  To je nas brat!

 9. Mile каже:

  Znam coveka,***** puni ** godina,cak je bio i na naslovnoj strani jednog nemackog casopisa! Ali naravno ne u dobrom svetlu.naravno bi trebali dodati da je sluzio u 63. Padobranskoj 199*. Pozz

Напиши коментар