Стране службе

Ускоро руска Легија странаца?

Савез емиграната у Русији је предложио руској Влади да омогући странцима, који живе и раде у Русији, да служе у редовима оружаних снага Русије. Иницијативу је покренула велика руска НВО која помаже емигранте у Русији и која укључује представнике дијаспоре из више од 40 земаља.

alfa-fsb

Према званичном саопштењу Мухамеда Амин Мадјоумдера, председника Савеза емиграната у Русији „Емигранти који живе и раде у Русији, укључујући и држављане бивших совјетских република, не желе да седе скрштени руку сада кад западне земље и међународна заједница врше неправедни притисак на Русију. У том циљу, Савез руских емиграната формално позива руске власти да дозволе емигрантима различитих националности на територији Русије, да служе у оружаним снагама Руске Федерације, и да бране интересе Русије. Наше јединство са грађанима Русије јача сваким даном. Русија је увек била мултиетничка и мултиконфесионална држава. Они који су служили у руској војсци током њене историје били су такође веома различитог порекла.“

Емигранти су такође забринути због покушаја Запада да настави своју акцију за светску доминацију. Овај предлог није ништа ново, било је и раније предлога у том правцу, укључујући и могућност стварања словенске Легије странаца, а овај последњи потез проширује могућности у погледу стварања руске легије.

alfa

Треба имати на уму да је Русија друга у свету (иза САД) по броју емиграната (11 милиона људи укупно), а  највише их је у главном граду, Москви. Већина ових емиграната потиче из земаља бившег Совјетског Савеза, укључујући и земље централне Азије (Таџикистан, Киргистан, Узбекистан), Источне Европе (Украјина и Молдавија углавном) и Закавказја (Јерменија , Азербејџан). Од 2000. године број емиграната се драстично повећао, посебно оних за које у Русији кажу да су „далеки странци“. Разлози њиховог доласка у Русију су очигледан економски раст и велике могућности на руском тржишту рада.

Међу овим дијаспорама, постоје два представништва Азије (углавном кинеске и вијетнамске), а све више грађана долази из Африке, Западне Европе, Латинске Америке и нордијских земаља.

Дакле, идеја о руској Легији странаца, састављеној од људи који желе да професионално служе у оружаним снагама Русије је сасвим легитимна и важећа.

Странци у Русији верују да ће руска Влада позитивно одоговорити на овај предлог и формирати руску Легију странаца.

(crveneberetke.com)

 

Коментари (4)

 1. dragan каже:

  Kako doci do jedinice

 2. Zelimir каже:

  Moje postovanje kako doci do Ruske legije stranaca?

  1. ЈЕДИНИЦА каже:

   Прочитај текст.

Напиши коментар