Република Српска

На Палама одржан протест због ослобађања шиптарског терористе Рамуша Харадинаја

Због одлуке Француског суда да се бивши вођа ОВК Рамуш Харадинај пусти из притвора и брани се са слободе до коначне одлуке суда о захтјеву Србије за изручење, омладина у Палама данас је организовала мирне протесте, како би исказала незадовољство овом одлуком и показала подршку српском народу на Косову и Метохији.

Организатор овог скупа Симо Терзић каже да је овај скуп у Палама организован због пуштања Харадинаја да на слободи чека одлуку, и да је тај поступак омаловажавање жртава српског народа.

„Сви знамо каква ће бити одлука суда. Нисмо дошли да омаловажавамо ничије жртве и да понижавамо никога, окупили смо се да пошаљемо поруку суживота. Ми можемо да живимо са нашим комшијама, али не желимо да се наше жртве минимализују“, почио је Терзић и додао да су на данашњи протест позвани сви чланови Савеза студената свих факултета Универзитета у Источном Сарајеву, навијачке групе „Делије“ Српско Сарајево и „Гробари“ Пале, као и остале патриотске групе и појединци.

„На данашњем скупу је претежно присутна омладина, јер са њима имам највише контакта. Позивам све грађане ђиром Републике Српске, Србије, Црне Горе и дијелова федерације БиХ у којима живе Срби да организују сличне протесте да искажемо незадовољство овим што нам се дешава“, истакао је Терзић.

Он је нагласио да је овај протест знак солидарности са људима који живе на Косову.

„Сваки дан шаљемо поруке солидарности пријатељима са КиМ са којима смо у контакту. Подржавамо их у њиховој одлуци да остану и опстану на Косову. Косово је наше вјековно огњиште. Не желим да расправљам како и зашто је одузето, ми знамо шта осјећамо и шта ојећа народ на Косову. Поручујемо им да остану и опстану, тешки тренуци ће сигурно проћи, били су и овдје, па су прошли“, изјавио је Терзић.

Терзић је нагласио да иза овог протеста не постоји никаква политичка организација или странка и да су се сви окупили самоиницијативно, као и то да су сви добро дошли.

 

Требевић

Напиши коментар