Србија

Муфтија Јусуфспахић: Ја сам српски патриота!

Не жели мешање Анкаре или Сарајева, иначе рођени Београђанин, Дорћолац, који за себе каже да је српски патриота који припада Алаху

muftija-muhamed-jusufspahic

Заменик реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије муфтија Мухамед Јусуфспахић изјавио је да је јединство муслимана у Србији жеља те верске заједнице, под условом да то буде у Србији и у оквиру Ријасета те верске заједнице у Београду.

– Неко жели да нас који живимо у Србији стави под структуре других ријасета у другим земљама. То није исламски и божански закон. Ми живимо у Србији, ми говоримо српским језиком – истакао је муфтија у интервјуу Танјугу.

– Наша је намера да сви муслимани у Србији имају своју управу и, уз дужно поштовање, без мешања оних који нам долазе из Анкаре или Сарајева – навео је Јусуфспахић, иначе рођени Београђанин, Дорћолац, који за себе каже да је српски патриота који припада Алаху.

Противи се одласку држављана Србије у рат у Сирију, јер је ту реч о сукобу оних који желе да доминирају на пољу финансија, економије и нафте.

Он је рекао да је био пријатељ с покојним српским председником Слободаном Милошевићем, затим лидером радикала Војиславом Шешељом, председником Томиславом Николићем, и његовим претходником Борисом Тадићем.

Напиши коментар