Србија

Мишковића од хапшења штитио Ђилас?!

Власт ДС интензивно радила на само три предмета, а под тепих су гурнуте све истраге које су водиле ка функционерима Демократске Странке

Радили шта су и како хтели.

За време владавине ДС, од 2008. до 2012. године у Специјалном тужилаштву за организовани криминал радило се на свега три предмета, док је данас отворено између 30 и 40 истрага.Демократе су, наиме, спроводиле селективну правду, па су тако затвор избегли сви они који су имали политичке и економске односе са ДС.

Подаци заташкивани

Примера ради, полиција је и тада имала податке о сумњивим пословима Мирослава Мишковић и власника „Нибенс групе“ Мила Ђурашковића, али тај крак истраге није даље разрађиван.

– Сумња се да је то било због Мишковићевих блиских веза са тадашњим замеником председника ДС, а садашњим председником Драганом Ђиласом. Прецизније, Мишковић и Ђилас имали су заједничка улагања у дневном листу Прес и вишеструко су пословно повезани, а Ђиласова „Дајрект медија“ заступа готово све Мишковићеве фирме.

Ђилас се, иначе, спрема да поново отвори дневне новине, можда опет у дослуху са Мишковићем – каже извор Курира и додаје да је Ђурашковић касније ухапшен због сумње да је са још седморо сарадника оштетио ФАМ из Крушевца за 32 милиона евра.

Хапшењем власника „Нибенс групе“ требало је да буде задовољена правда, док је даља истрага око путарских фирми скрајнута. Мишковић би због малверзација са приватизацијом путарских предузећа и извлачења пара из њих на тај начин био ослобођен одговорности.

У фиоци су исто тако чамили случајеви „Нуба инвеста“, односно малверзације тадашњег министра за просторно планирање и заштиту животне средине Оливера Дулића, кога је због заслуга Ђилас касније и коптирао у председништво ДС.

Прашину је сакупљао и досије „Азотара“, а у ту аферу био је умешан некадашњи министар пољопривреде Саша Драгин. Такође, и Агробанка, где су коло водили пријатељи и сарадници премијера Мирка Цветковића Звонко Никезић и његов син Душан. Сви они су дошли на ред тек по промени власти!И министар грађевинарства Велимир Илић потврђује да је бивша власт хапсила селективно.

– Миодраг Ракић је изгубио изборе, а био је бог и батина у прошлој власти. Кога је хтео прогањао је, хапсио, ослобађао… Чак му је и Борис Тадић био марионета. Стуб целе власти у прошлом систему био је Мики Ракић – каже Илић.

Избори важни

Аналитичар Ђорђе Вукадиновић каже да нема никакве сумње да је претходна власт спроводила селективну правду.Радили су на неким случајевима, али су их већину урали под тепих – каже Вукадиновић. Он додаје да ова власт показује жељу да се избори са овом пошасти, али да и даље постоји дилема да ли ће изгурати до краја.

– Нова власт је озбиљније кренула да решава овај проблем, али за сада се само истражују случајеви у које су умешани њихови противници. Ако нестану и пред случајевима у које су умешани њихови пријатељи и финансијери, онда ће доказати да су озбиљни – каже Вукадиновић.

Снимак из авиона

Потпредседница „Делта холдинга“ Јелена Крстовић објавила је на Твитеру фотографију која је доказ повезаности власника Мишковића са Ђиласом. На фотографији види се бележница са следећим, руком исписаним наводима: „Д. Ђилас, 1. Прес – пословање, нова фирма, људи, штампарија, кредит“ и датумом 23.8.2012.

Тајни састанак у „Делти“

Тесна веза Мишковића и Ђиласа видела се и у октобру, када је градоначелник Београда отишао „на ноге“ власнику „Делте“. Њих двојица састали се су у строгој тајности у просторијама „Делте“ на Новом Београду, а уснимио их је Куриров папарацо.

 

Извор: Курир

Напиши коментар