Србија

Медвеђа: Запослили Шиптарку која је на потерници Интерпола

Лема Ђема, бивша директорка Поште и Телекома Косова, за коју тамошњи медији тврде да је на Интерполовој потерници, запослена је као помоћница председника општине Медвеђа Слободана Драшковића.

Према писању косовских медија, Ђема је у Приштини осуђена на три године затвора у одсуству због злоупотребе службеног положаја, а на листи Интерпола нашла се 5. августа 2011. године.

Лему Ђему је за свог помоћника именовао Драшковић 15. јануара ове године, на предлог јединог коалиционог партнера − Партије за демократско деловање. Она се бави питањима из области развоја локалне самоуправе, социјалне заштите и културе и образовања. Иако је у седишту општине речено да нова помоћниоца ради и долази на посао, председник Драшковић је изјавио да она већ “два-три дана не обавља дужност помоћника”.

„Не ради више зато што смо и ми чули за некакву потерницу Интерпола за нас непризнате државе Косово. Оно што је сигурно, она није тражена код нас. Донела је чисту биографију, да није осуђивана и није под истрагом, да је својевремено у Србији завршила Економски факултет и да са мужем живи у оближњем Тупалу, што је било довољно, а за остало ћемо видети“, каже Драшковић.

До Леме Ђеме јуче нисмо могли да дођемо, као ни до заменика Драшковића и лидера огранка ПДД-о у Медвеђи Љорима Сахитија, а начелник ПУ Лесковац Владимир Жугић, као и много пута раније, није одговарао на позиве.

Коментари (1)

  1. Ivana каже:

    Sramota treba da bude ovog Draskovica koji ju je zaposlio. Kazniti onog ko joj je dozvolio da se prijavi u Medvedji i da tu mirno zivi,oni bi jedva docekali da isporuce nekog naseg .

Напиши коментар