Србија

Meдијско наслиље Динка Грухоњића

Све оно што Динко Грухоњић, врло лично, предузима против грађанске иницијативе НИКАД ГРАНИЦА (у чијем раду учествује и СНП НАШИ), тешко би се могло описати икако другачије него као идеолошко и медијско насиље. Застрашујуће је што у том насиљу он ужива прећутну подршку многих, наводно неутралних друштвених актера, и што га нико не позива на одговорност.

У уторак, 5. фебруара, припадницима наше иницијативе волшебно је било забрањено да у Новом Саду одрже сасвим ненасилан перформанс, али су они ипак извели сличну акцију, истина на другој локацији, при чему никоме и ни на који начин нису угрозили безбедност, нити нарушили јавни ред и мир. Исто дана је вест о томе објавила агенција „Бета“, а од ње су је преузели бројни медији. У тој вести се, међутим, за нашу иницијативу крајње злонамерно тврди да је чини „више ултрадесничарских организација“, што је не само нетачно, већ и отворено хушкачки, па и увредљиво. Сајт „Аутономија“ отишао је још даље, пошто је „Бетину“ вест пренео под насловом „Забрањена акција клерофашиста у Новом Саду“.

Најочигледнија веза између „Бете“ и „Аутономије“ јесте управо Динко Грухоњић – као шеф новосадског дописништва „Бете“ и председник Независног друштва новинара Војводини, чије је „Аутономија“ гласило. Ако је неко у стању да понуди некога другог или нешто друго као објашњење оваквих, увезаних клевета изнетих против наше иницијативе, горимо од жеље да то објашњење чујемо. У међувремену, милили бисмо надлежне да нам укажу на то где почиње одговорност Динка Грухоњића према чињеницама, јавној пристојности и грађанима Србије уопште.

Инфо-служба иницијативе НИКАД ГРАНИЦА

Информативна служба СНП НАШИ

Коментари (1)

  1. Zeka каже:

    Ustaj Srbadijo, vreme je!

Напиши коментар