Регион

Капетан Драган: Хрватска је изграђена на прогону Срба

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, уверен је да ће процес који се против њега води у Хрватској доказати да је та држава грађена на прогону Срба и монтираним процесима.

Капетан Драган

Капетан Драган је у интервјуу за франкфуртске Вести из затвора у Сплиту поручио да се за то вреди борити.

“Није најважније да изађем из затвора. То се мора догодити најкасније за три године. Чак није толико важно ни што ћу пред хрватским правосуђем доказати своју невиност. Најважније је што ће овај процес против мене показати да је Хрватска грађена на прогону Срба и монтираним процесима. То ће након овог суђења бити документована и прихваћена историјска чињеница”, рекао је Васиљковић.

Објаснио је да процес није усмерен против њега, већ против неокаљаних, узорних симбола сваког поштеног Србина – “Книнџи” и њиховог команданта.

Циљ је, према његовим речима, да се упрља и лажно представи све оно што је током рата у Хрватској било чисто, часно и српско.

“Гарантујем вам да им то неће поћи за руком. У сваком окршају са усташама ја сам изашао као победник и сигурно ћу изаћи и у овом. Овај процес ће од “Книнџи” направити још веће легенде јер ће кроз процес изаћи на видело сва њихова херојска дела и њихов витешки ратнички однос на који сам нескромно и бескрајно поносан”, навео је Васиљковић.

Поносан је, како је рекао, и на сваког појединца који је био под његовом командом, без изузетака.

“Наравно, и моја одбрана би све то много лакше и брже припремила да држава Србија осећа обавезу да штити своје грађане који су показали спремност да ставе на коцку свој живот за одбрану Србије и њеног народа”, рекао је Васиљковић.

Васиљковић се пожалио што нема подршку државе Србије у тој борби, док је дијаспора помагала.

“Јавност мора да зна да ја нисам све ове године у затвору због неких својих недела, већ зато што сам Србин и што сам јако добро обављао своју дужност”, поручио је Васиљковић.

Када је реч о условима у затвору, Васиљковић је рекао да је у односу на аустралијски, сплитски затвор “одмаралиште” са погледом на море, те да је кухиња врхунска, а особље љубазније у односу на оно у најскупљем хотелу Црне Горе.

“За ових, скоро годину дана, колико сам у затвору у Сплиту не могу да пријавим ни најмању непријатност. Још ми се ниједном неко од особља није обратио са ‘ти’, а у границама дозвољеног чине све што могу да и мени и осталима олакшају боравак у затвору”, навео је Васиљковић.

 

Спутњик

Коментари (3)

 1. Milivoje Brkić-Ćale каже:

  Saborac sam kap. Dragana, ponosan sam na svoje prijateljstvo sa njim i odgovorno tvrdim da NIKAKAV ZLOČIN POČINIO NIJE, niti je naredio da zločin bude počinjen!
  Stidim se svoje države, što je izneverila svoje najbolje sinove!
  KAP nije jedini, na žalost, protežiraju se ratni profiteri i kriminalci. Više puta sam se nudio da pomognem, ukoliko mogu, u odbrani KAP-a, međutim odgovora nema! Slobodno objavite moje ime i podatke, ničega nema čega bi se trebao stideti!
  Ako ste u vezi sa pravnicima koji zastupaju odbranu, slobodno neka mi se jave!

  M. Brkić “ĆALE” 38162787091

 2. Elaine каже:

  So true, but only because USA and EU allow it. The hate filled propaganda that has been emptied onto the world, the blind eye turned on the purging of everything and everyone Serbian is being supported and backed by USA and EU. Anywhere else this would be condemned and there would be an outcry. Captain Dragan has nothing to answer for. When Croatia stands up like men instead of behind the skirts of USA and EU as protection, and stands trial for its war crimes than they may have some slight credibility. The way things have gone can only stretch even the most broadminded of people’s imagination that only Serbs are being prosecuted, extradited, tried and imprisoned. This, in any war situation is impossible, that only one combatant side is responsible for everything.

 3. Александар каже:

  Само храбро Брате Србине, некти Господ Бог да здравља и вере и доживећеш ти слободу. А ја ти обећавам да ћу бити међу многима у Београду и Србији који ће те дочекати као нашег ХЕРОЈА. Ипак си ти СРБСКИ ВОЈНИЧИНА а не ПОЛИТИЧАР-ИЗДАЈНИК-СРПСКИ-ОДПАДНИК.
  Само храбро Капетане!!!

Напиши коментар