Србија

Како режим планира да издају пребаци са себе на народ

Пише: Немања Недељковић

Предложени референдум од стране Дачића и Вучића је још једна намештаљка за народ Србије, којим покушавају да дају легитимитет кршењу Устава Републике Србије.

Верујем у разум Срба са Косова и Метохије и да неће поверовати да Ивица Дачић, Александар Вучић, Млађан Динкић, Драган Ђилас, Ненад Чанак, Вук Драшковић и Хашим Тачи могу да организују поштени референдум у Србији, као ни то да им је стало до мишљења грађана Србије. Они једино за шта маре то су њихове политикантске каријере, а за њих су спремни да продају све – државу, народ, породицу…

Бриселски споразум на који не треба трошити речи не представља издају, представља крпу од папира који је ништаван пред Уставом и народном вољом. Наиме самим тим што режим нема легитимитет да води такву политику јер у предизборним обећањима Дачића, Вучића и Динкића нигде не стоји продаја Косова и Метохије зарад личних политикантских каријера, сам параф славноg ратника из ’99 Ивице Дачића (чувене елитно прасеће бригаде) је мртво слово на папиру.

Такође пошто то крпче од папира које је потписао политикант Ивица Дачић ништавно пред Уставом Републике Србије ми као грађани немамо обавезу да га поштујемо а они ће за то одговарати пред законом. Но мимо тога што је сам тај папир лични однос режима према Косову и Метохији, постоји нешто друго што је много већа издаја у најави: Референдум о Бриселском споразуму! Постоји барем 4 разлога зашто је референдум опасан, непотребан и пре свега представља политички намештаљку режима који тиме покушава да преваром легализује кршење Уства Републике Србије за који ће одговорати кад тад! Ајде редом…

1. Морални аспект

Знам да када се режиму помене овакав аспект, следе коментари од морала и патриотизма се не живи. Али свакако се морамо осврнути на њега колико год он био неважан наследницима титоистичког режима јер се ни издаја не маже на хлеб и од ње се не живи али се са њом живи сваки дан до вечности!

Наиме, како режим замишља да на референдуму учествују сви они Срби и други грађани Србије који су дали животе бранећи Косово и Метохију? То што сте дочекали да погину најбољи да би владали ви најгори, не значи да су гинули узалуд и да се њихов глас и вапај не чује. Чује се итекако и надалеко, њихов глас надживеће све нас и дочекаће неке будуће генерације. Како онда рачунате глас тих мученика који су дали животе за Косово и Метохију, као да или као не Бриселском споразуму? Не учествовање оних који су највише дали за Косово и Метохију, своје животе, аутоматски даје нелегитимност референдуму.

– Да ли режим планира да укључи Србе са Косова и Метохије у референдум? Обзиром да нису ни пописани као грађани Србије чисто сумњам да ће бити и питани да ли нешто желе или не, иако се ради о њиховим судбинама? Иако буду били питани биће питани само Срби са севера Косова и Метохије а шта ћемо са Србима јужно од Ибра? Да ли су они неважни у овој одлуци?

– Да ли ће режим дозволити дијаспори да гласа? Обзиром да им нису омогућили  да гласају за Ђурђевданске изборе 2012 тешко је поверовати да ће им дозволити и овога пута. Изгледа да је дијаспора добра само када улаже новац у Србију а не и када треба да се пита.

– Српска православна црква која је осудила Бриселски споразум је по Александру Вучићу и Ивици Дачићу неподобан друштвени фактор који не треба да се меша у ”световне послове”.

– И на крају дошли смо до нас грађана Србије, бар оно што је преостало када се одузме све наведено. Ко смо ми, једна генерација у мору много генерација која је прошла кроз ову земљу и овај народ  да одлучује о Косову и Метохији. Једноставно је, ми немамо право да одлучујемо у име свих генерација које су живеле пре нас и оне које ће живети после нас!

– Е па ненародни режиме је л то јединство на које се позивате? Као што видите ствар је јасна – РЕФЕРЕНДУМ ЈЕ МОРАЛНО НЕЛЕГИТИМАН!

2. Правни аспект

Иако овај режим као и претходни покушава да направи хајдучију од ове државе ипак мора постојати минимум система који се мора поштовати да се не би десила тотална анархија коју свакако не би желели испред ваших врата. Дачић изјављује да он као политичар може да изјави шта хоће и да ради шта хоће јер њега ништа не обавезује као политичара, Динкића одавно ништа не обавезује пошто је до сада требао да добије поприличан стаж у Забели, Александар Вучић покушава да сабере народ и да постаје Александар Ујединитељ разним патетичним изјавама и бесмисленим предлозима. Е па ‘ајдучијо постоји нешто што уједињује народ а на шта сте ви сви заборавили то је ЗАКОН И УСТАВ Републике Србије који је за све исти како за вас тако и за нас, грађане Србије! Поштујте га и натерајте ваше функционере да га поштују као и цело друштво и тако ћете средити државу и ујединити народ.

– Устав Републике Србије који је донет 2006 и био потврђен народном вољом на референдуму је највиши правни акт једне државе, у овом случају Србије. Тако да свако понашење и деловање сваког грађанина, чиновника, политичког функционера мора бити у складу са Уставом, па макар били то и Вучић, Дачић, Динкић, Ђилас и остали. Сваки правни документ који доноси Република Србија било он унутрашњи документ, нпр. неки закон или неки међународни споразум у овом случају Бриселски споразум он мора бити у складу са Уставом Србије.

– Оно што покушавате са најавом овог референдума је пребацивање кривичног дела против уставног уређења и безбедности Републике Србије на народ. Ви једноставно тражите дозволу од народа да чините кривично дело. Јасно је да претварате Србију у своју ‘ајдучију али Богу хвала још увек постоји сој разумних Срба који се супротставља томе.

– Испоштујте закон и право, распишите изборе, кандидујте промену устава и политику према Косову и Метохији (као и све друге политике) после тога уколико вам народ да поверење за издају Косова и Метохију ви напишите нови Устав, затим са двотрећинском већином изгласајте тај нови Устав, па лепо распишите референдум нека се народ изјасни о том референдуму. Е ако све то прође онда идити у Брисел па преговарајте.
Сви ваши преговори на међународној сцени или деловање унутар Србије мора бити у складу са Уставом и у складу са законима. Створите правну државу па ће вас и народ поштовати, закон ће бити најбоље уједињење нашег народа! Закон исти за све и на сваком месту! Наравно ово што сте већ урадили је кршење Устава те вас стога и повлачење из свега овога не ослобађа кривице, одговораћете за кршење Устава кад тад.

3. Политички аспект

– Овде су ствари више него јасне: ви сте једноставно преварили грађане Србије на претходним изборима и лажним обећањима стекли њихово поверење! Александар Вучић је рекао да ће одбацити све споразуме које је потписао Борко Стефановић, а уместо тога прихватио је 100 пута горе споразуме, Ивица Дачић се бусао у груди како је он велики патриота па је у том циљу организовао представе попут оне са хапшење двојице шиптарских сепаратиста, изјавама како он може лако да пошаље жандармерију на север… да би после избора саградио границу између Централне и Јужне Србије, да би ставио параф на крпу од папира.  Дакле, ви не радите оно што сте обећали народу и за шта сте добили гласове од народа.

– Невероватно је да подршка путу Србије ка ЕУ није била никада мања а да у парламенту седи 90% посланика који заступају безалтернативни пут у ЕУ. Такође љути непријатељи из кампање СНС и ДС се данас утркују ко ће више и боље да изда Косово и Метохију (али не само то већ и Војводину, Рашку, Источну Србију, сваки град и сваку општину).

– Распишите изборе, кандидујте политику не за коју ће народ да гласа већ ону коју ћете да спроводите. Пошто дајете изјаву да су Косово и Метохија  Србија то значи да су људи који доле живе грађани Србије, самим тим и Хашим Тачи, мој предлог је да направите коалицију на расписаним изборима проевропске Србије: Ивица Дачић, Александар Вучић, Драган Ђилас, Млађан Динкић, Ненад Чанак, Вук Драшковић и ХАШИМ ТАЧИ, пошто сви имате исте политике, ставове и принципе.

4. Технички аспект

– Овај аспект је сувише једноставан и јако важан али га сви занемарују. Да ли неко у Србији верује да Ивица Дачић, Александар Вучић, Драган Ђилас и Млађан Динкић могу да организују поштен референдум (од питања до бројања)?

– Замислите како изгледа референдум или било какав изборни процес где се на једној страни налазе СНС, ДС, СПС, УРС, ЛСВ, СВМ који прихватају Споразум… уз подршку запада са свим могућим медијима на располагању, са неограниченим количинама новца и моћи, са апсолутном контролом изборног процеса (подсећам да ту не постоје бирачки одбори у којима учествују све странке које би могле да контролишу процес) и страначким логистикама? Да ли мислите да постоји питање или став у које таква машинерија не би могла да убеди народ? Ствар је једноставна: референдум једноставно не би био поштен и не би се заснивао на вољи грађана већ на манипулацији, застрашивању, куповини гласова, уценама.

Шта даље

Позивам Србе са Косова и Метохије, Србе из централне и северне Србије, дијаспору да не наседа на политикантске играрије и да не прихвата унапред изгубљену утакмицу која се зове референдум. Постоји Устав, и њега се сви морамо придржавати, уколико се неком он не свиђа нека сабере довољно друштвених снага па нека га мења легалним путем!

Само не прихватајте Бриселски споразум и не прихватајте ”поштене и фер” понуде режима јер су то замке за наш народ, док нашим непристајањем на срамни документ они немају излаз и не могу га спровести. Захтев свих нас мора бити јединствен: распишите изборе, јер сте преварили грађане, нека на изборима свако кандидује идеју иза које ће да стоји и после избора па како народ пресуди нека тако буде.

”А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никада за њом. Назад, на своје, ако хоћеш да се спасиш и живиш…” Св. Владика Николај Жички

КОСОВО И МЕТОХИЈА СУ БИЛИ, ЈЕСУ И БИЋЕ СРЦЕ СРБИЈЕ!

Напиши коментар