Србија

Између рациа и рације?

policija

Рационализација МУП-а Србије

Да ли се то Влада Србије понаша по принципу „Даш му прст, хоће целу руку“? Да ли ће грађани Србијије до избора остати пребијених прстију?

Српска лига тражи престанак иживљавања над припадницима полиције и радницима у јавном сектору.

Осуђујмо најављено смањење броја запослених у МУП-у и хајку на безбедносне структуре у Србији.

Према наводима полицијских синдиката већина полицијских управа има мањак људства и недовољну попуњеност радних места од 50 до 70 посто. Незаконити су и критеријуми по којима ће се спровести најављена рационализација и то додатно забрињава, јер такво стање даје могућност Влади да у једном од кључних министарстава спроведе политичку чистку.

Да је све увијено у рукавице, говори податак да ће радници сами моћи да се пријаве за престанак радног односа, попуњавањем анкете.

Дакле, ако желите да пређете на социјалну помоћ, молим Вас попуните анкету, да Вам не би пребили прсте.

Има ли ту рациа – здравог разума или то владајуће структуре на увијен начин спроводе рацију?

Како поручује министар Стефановић, оне који остану кроз реформу МУП-а научићемо да боље разумеју шта значи познавати комшије и да комшије познају полицајце!?

Да, грађанима неће ништа друго преостати него да се друже са припадницима МУП-а који ће бити необучени и малобројни да их заштите у данима у којима Србији стижу претње од радикалних исламиста.

Ипак, Влада по диктату ММФ-а, Европске уније и осталих западних налогодаваца, најваљује сечу у сектору безбедности.

И не само то, већ ниподаштава и пориче своје способности, стручност и деловање на међународном плану, преписујући заслуге пензионисаном немачком шпијуну у случају ослобађања Срђана Бабића у Либији.

Истина је да су српски обавештајци урадили свој посао стручно, посвећено и пожртвовано што је за резултат имало да Срђан Бабић враћен кући.

Тим који је радио на овој мисији бројао је преко 30 људи из Србије, Русије и Либије. Акција је почела у априлу 2015. године. Док је 2. јула 2015. године склопљен договор између МИД-а Руске Федерације, ФСБ и српских експерата за безбедност за ослобађање заточених грађана Србије, Русије, Белорусије и Украјине.

Српска лига се оштро противи оваквим неразумним потезима Владе Александра Вучића. Дајемо пуну подршку људима који свој живот стављају у службу заштите безбедности Србије и који су увек били на располагању у најкритичнијим и најопаснијим ситуацијама.

Српска полиција не сме доживети судбину Војске Србије коју су претходних деценија шарлатани попут Гашића, Шутановца, Тадића и осталих свели на маргиналну организацију без икаквог утицаја у друштву.

Српске снаге безбедности на сваком бојном пољу освоје победу коју после неодговорни политичари обезвреде, стављајући руке у рукавице за сваким преговарачким столомима, као за коцкарским, пребијајући прсте грађанима Србије.

Александар Ђурђев
председник Српске лиге и један од оснивача Колаиције Родољуби

Коментари (1)

  1. Dušan каже:

    Sve je jasnije šta se u stvari dogadja. Naša policija koja je bila medju najboljim na svetu od 2004 je počelo sa rasturanjem. Odjednom su dozvolili penzionisanje sa 50 godina. Tako je penzionisano dovoljno generacija da se prekine lanac znanja koji je jedino efikasan u policiji, sa čoveka na čoveka. Ne pomaže nikakav fakultet. Fakultet za policiju niko još nije izmislio. Poprimani su ljudi po sistemu što gore to bolje,Policijska, akademija, Pravni fakultet otsek bezbednost, Fakultet bezbednosti……. ostavili su otvorena vrata svima koji su spremni da plate studiranje, bez limita. Tako da smo dobili eksploziju “visokoobrazovanog kadra”, Sada za njih nema mesta da rade čak ni kao obični policajci. Napravljen je haos u policiji. Za veljovića niko ne kaže da nije tačno ono što mu se nameće na dušu, alli iako smenjivan 100 puta još nije smenjen, I završnica, Regularna policija se smanjuje a popunjava KOMUNALNA POLICIJA. Stvara se nečija lična policija koja je totalno nestručna ali POSLUŠNA.

Напиши коментар