Србија

Из Владе Србије нестали папири о Загребачкој банци!

Из Савета за борбу против корупције, који је у згради владе, нестали докази да је држава власник 46 одсто акција ове банке

Србији не смета што други користе њене паре

Из Савета за борбу против корупције, који је у згради Владе Србије, нестали су докази да је држава Србија власник 46 одсто акција Загребачке банке, које су 2010. године вределе две милијарде евра. Ове деонице су ваше, а користе их други, изјавио је јуче Домагој Маргетић, хрватски новинар. 

Слагали за доказе

Маргетић истиче да је био изненађен кад је њему и Дарку Трифуновићу у Савету речено да нема кључних доказа у вези са Загребачком банком, иако њих двојица имају доказе да су покојној Верици Бараћ дали све.

– Савету смо опет доставили ту документацију, а понудили смо је и полицији. Те акције су 2010. године, кад је српско правобранилаштво обавестило Хрватску да не потражује ништа, вределе две милијарде евра, а данас је њихова цена нижа због кризе. У папирима које имамо постоји и списак рачуна на које се тренутно води ових 46 одсто деоница, који ми је прво дала покојна Борка Вучић, а касније сам добио и званичан списак – чуди се Маргетић.

Дарко Трифуновић, професор Факултета безбедности, који је с њим радио на овом случају, каже да све полиције јуре оне који имају неке информације, а да од њих двојице беже!

Састанак у полицији

– Били смо на састанку у Управи криминалистичке полиције, код заменика начелника Богдана Пушића, али наши докази их нису занимали – испричао је Трифуновић.

Напиши коментар